Marka: Dacia
Model: Logan
Silnik: 1.0 Sce
Rocznik: 2019
Wersja: Open Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Lip 2019 Posty: 39 Skąd: Polska
Wysłany: 2021-09-01, 17:28 Dławiący się silnik przy ruszaniu
Mam problem z moim Loganem, mianowicie jak silnik jest zimny i chcę ruszyć (raz dziennie tak mam) to silnik na chwile się dławi (dziura w gazie) i po chwili dostaje kopa silnik i jedzie już normalnie.Zgłaszałem ten problem na przeglądzie ale nikt nawet palcem nie ruszył żeby to sprawdzić,przeglądy w Renault to porażka.Nie wiem czy to wina sterownika czy czegoś innego. Dzieje się to jak jak odpalę auto i ruszę i zatrzymam się za 150-200m (światła są) i jak ruszam to zawsze zadławi się silnik.Już próbowałem ruszać z większą ilością gazu i to samo jest.Jak już przejadę kilkaset metrów zatrzymam się i ruszam to wszystko jest ok. Ne jest to jakiś wielki problem ale wkurza mnie to,zawsze żabę zrobię przy ruszaniu.
Ja w Dusterze mam w komorze silnika filtr paliwa... Wiem, ze według specyfikacji tego nie ma ale fizycznie go mam.
Wersja 4x4 ma fabrycznie.
Wersja 4x4 wcale nie ma fabrycznie filtra paliwa. Z tego co wiem, żadna wersja benzynowa nie ma filtra (pomijając to coś w zbiorniku).
P.S.
Są wyjątki. Wersje aut na Rosję i Amerykę Południową mają fabryczny filtr, ale nie w komorze silnika. Jest on umiejscowiony pod autem, przed tylną osią.
_________________ Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
Marka: dacia
Model: dacia
Silnik: 1,5 Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2015 Posty: 386 Skąd: Polska
Wysłany: 2021-09-04, 22:06
dla pocieszenie mój od nowości dławi się co jakiś czas. Wiem,że inny silnik ale objaw ten sam. Szukałem kiedyś co to może być,ale bez skutecznie. Ten typ tak ma....jeździć i obserwować . Ja obserwuję już ponad 200tys i wszystko gra, idzie się przyzwyczaić
To samo w sandale mam (1.0 sce), jakbym trzymał przez moment hamulec i tylko na zimnym starcie (+ 500 metrów trochę niemrawa i dławiąca się przepustnica z drobnymi podskokami obrotomierza), czy to zima, lato, jesień, deszcz, 40 stopniowa suchota. To nie woda w baku.
- Do autora, przekręć zapłon otwórz maskę i napisz, czy słyszysz pisk z przepustnicy.
Ostatnio zmieniony przez rukoku 2021-09-06, 13:59, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum