Marka: Dacia
Model: SANDERO III
Silnik: 1.0
Rocznik: 2021
Wysłany: 2021-10-03, 20:49
Dostajesz nawigację, bezprzewodowe AA i AC, 2 dodatkowe głośniki i dodatkowe gniazdo USB.
Moim zdaniem warto, chociażby dla AA i 2 dodatkowych głośników.
Moim zdaniem te 9 stów to mało za tą przyjemność, a dostajesz jeszcze lepsze głośniki niż nie kupując tego i to moim zdaniem największy plus. Ja polecam.
Wysłany: 2021-10-30, 19:38 Re: Różnice między Media Display a Media Nav
NoName napisał/a:
Jakie są różnice pomiędzy pakietem Media Nav a Media Display w nowej Sandero Stepway, myślicie, że warto dopłacać 900 zł?
Początkowo też tak zamówiłem...ale w ostatniej chwili zmieniłem zdanie. Nie żałuję. Nie wiem jak działa normalny zestaw ale ten z tweeterami daje radę. Nawigacja była mniej istotna. Bezprzewodowe AA to fajna sprawa. Na Andku 11 działa super. Na 10 były chimery. Ale trzeba też przyznać, że 900 zł to jednak jest kwota....Ja mogłem sobie na to pozwolić i rozumiem dylematy finansowe. Pozdrawiam
Ale trzeba też przyznać, że 900 zł to jednak jest kwota....Ja mogłem sobie na to pozwolić i rozumiem dylematy finansowe.
Ja bym dopłacił do Media Nav tylko sprzedawca mi odradził. Myślę, że nie wiedział o bezprzewodowym AA (nad czym ubolewam i szukam rozwiązania) oraz o tych tweeterach. Argumentował, że po co płacić za nieaktualną mapę jak i tak każdy używa googlowej. Jakbym wtedy to wiedział o AA i głośniczkach to na pewno bym nie rezygnował z Media Nav.
czy z wyposażeniem Media Display jest dużo pracy aby doposażyć o te głośniki tweeter?
Dołączam się do pytania. Mam wersję bez nawigacji (nie z mojej winy, błąd dystrybutora) i chcę doposażyć się w głośniki wysokotonowe. Czy jest to w ogóle możliwe? Czy system obsłuży te dwa dodatkowe głośniki? W miejscach, gdzie powinny być, widzę okablowanie; czyżby wystarczyło tylko podłączyć głośniki?
Dostajesz 2 dodatkowe głośniczki, bezprzewodowe AA i AC i jeszcze jedna rzecz o której nawet często sprzedawcy nie wiedzą. Jak bierzesz radyjko za 900zl to masz 2 porty USB, koło ekranu na lewo i w panelu centralnym na dole. W zwykłym radiu jest tylko to obok ekranu 😉
Ogólnie polecam wydać te 900zł. Nie spodziewałem się że to będzie tak dobrze a przede wszystkim tak czysto grało. Wiadomo to nie jakieś Bose itp. ale o tak grają fajnie
Jak bierzesz radyjko za 900zl to masz 2 porty USB...
Warto dodać, że dolny port USB służy tylko do ładowania i nie ma transmisji danych... Inaczej niż w Renault.
Warto też dodać że podobno w ramach oszczędności drugi port USB pod klimatyzacją ma zniknąć. Dotyczy to aut produkowanych od połowy października 2021r.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-11-17, 10:18
Liakim napisał/a:
Warto też dodać że podobno w ramach oszczędności drugi port USB pod klimatyzacją ma zniknąć. Dotyczy to aut produkowanych od połowy października 2021r.
Napisali, że dotyczy to wersji Access. I mam wrażenie, że chodzi tu jednak o górne gniazdo USB, bo dolnego i tak w tej wersji nie ma. Po prostu w Access nie będzie żadnego USB, skoro w podstawowej wersji w ogóle nie ma radia ani systemu Media Control.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2021-11-17, 10:22, w całości zmieniany 1 raz
Warto dodać, że dolny port USB służy tylko do ładowania i nie ma transmisji danych... Inaczej niż w Renault.
Jak jeździłem demówką Sandero, to do dolnego portu USB podpiąłem własny pendrive i odtwarzałem muzykę na Media Nav - więc w tamtym egzemplarzu była transmisja danych.
Jak jeździłem demówką Sandero, to do dolnego portu USB podpiąłem własny pendrive i odtwarzałem muzykę na Media Nav - więc w tamtym egzemplarzu była transmisja danych.
Właśnie czytałem już opinie jednych że ten port też może służyć do odczytu danych ale też że służy wyłącznie do ładowania. Jestem ciekawy jak to możliwe skoro 2 porty USB występują tylko w wersji MediaNav.
Właśnie czytałem już opinie jednych że ten port też może służyć do odczytu danych ale też że służy wyłącznie do ładowania. Jestem ciekawy jak to możliwe skoro 2 porty USB występują tylko w wersji MediaNav.
W Media Display istotnie jest tylko jeden port USB - ponoć jest tam nieco inna płyta główna niż w Media Nav.
Jeśli chodzi o to złącze to mam je oznaczone podświetloną ikoną baterii. Podłączałem telefon i pendrive - nie było komunikacji. Natomiast w Clio w tym miejscu jest symbol USB (tzw. "kabelek") i istotnie jest tam transmisja danych.
Mój samochód był produkowany w maju - być może w kolejnych wersjach coś zmienili. W nowszym nie siedziałem.
Jeszcze dla pewności podpiąłem dzisiaj mój pendrive. Nie ma połączenia z MN4. Myślę, że po dacie produkcji naszych egzemplarzy będzie można wywnioskować czy drugie złącze danych USB to upgrade czy raczej losowy "wypadek przy pracy" wynikający np. z przejściowego braku odpowiednich wiązek elektrycznych w trakcie produkcji.
Co ciekawe, w instrukcji obsługi pojazdu na stronie 3.15 jest mowa o 2 gniazdach multimedialnych. W związku z tym mogę także podejrzewać, że "wypadkiem przy pracy" jest właśnie instalacja w moim samochodzie :) Jednak w tamtym okresie nie trafiłem na żaden egzemplarz salonowy, który miałby drugie złącze danych USB.
Co ciekawe, w instrukcji obsługi pojazdu na stronie 3.15 jest mowa o 2 gniazdach multimedialnych. W związku z tym mogę także podejrzewać, że "wypadkiem przy pracy" jest właśnie instalacja w moim samochodzie :) Jednak w tamtym okresie nie trafiłem na żaden egzemplarz salonowy, który miałby drugie złącze danych USB.
Jeśli masz Media Nav i do tego jest tak napisane w instrukcji, a w rzeczywistości nie działa, to może rozważ reklamację? Jestem ciekaw, jak do tego podejdą, bo mi powiedzieli, że się nie da.
Jeśli masz Media Nav i do tego jest tak napisane w instrukcji, a w rzeczywistości nie działa, to może rozważ reklamację?
Szczerze? Nie potrzebuję drugiego gniazda USB danych, tam na dole mam podpięty wideorejestrator. Muzyka z USB na górze. A reszta przez AA wifi. Zostaje jeszcze wolne gniazdo zapalniczki gdzie mam ładowarkę USB 2 x 2A. Aaa... i jeszcze z tyłu drugie gniazdo zapalniczki :)
Poza tym ja (mimo zapisu w instrukcji) widziałem specyfikację w trakcie zakupu i tam wyraźnie napisano, że 2 złącze USB tylko do ładowania.
Jeśli masz Media Nav i do tego jest tak napisane w instrukcji, a w rzeczywistości nie działa, to może rozważ reklamację?
Szczerze? Nie potrzebuję drugiego gniazda USB danych, tam na dole mam podpięty wideorejestrator. Muzyka z USB na górze. A reszta przez AA wifi. Zostaje jeszcze wolne gniazdo zapalniczki gdzie mam ładowarkę USB 2 x 2A. Aaa... i jeszcze z tyłu drugie gniazdo zapalniczki :)
Poza tym ja (mimo zapisu w instrukcji) widziałem specyfikację w trakcie zakupu i tam wyraźnie napisano, że 2 złącze USB tylko do ładowania.
moje zostało zamówione w maju i wyprodukowane 13 sierpnia w Pitesti w Rumunii, dolny port ładuje i przesyła dane, testowałem dziś na pendrive
Potwierdzam, Mam identycznie, samochód zamówiony w lutym odebrany w maju, tylko ładowarkę mam 2X2A + 1X1A
Napisali, że dotyczy to wersji Access. I mam wrażenie, że chodzi tu jednak o górne gniazdo USB, bo dolnego i tak w tej wersji nie ma. Po prostu w Access nie będzie żadnego USB, skoro w podstawowej wersji w ogóle nie ma radia ani systemu Media Control.
po "odchudzeniu" będzie tak:
Media Control/Display = 1x USB
Media NAV/ NAV PLUS = 2x USB
Ostatnio zmieniony przez chrom6 2021-11-18, 17:25, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum