51.
Dacia Sandero Stepway I
16 MPI
Prod: 2011
Kupiona używana w 2018
Przebieg: 99000 km.
Samochód oczywiście zwraca uwagę. NIe podoba mi się jego układ kierowniczy/stabilność na nierównościach (kierownica lata). Gdybym go sprawdził na autostradzie, wycofałbym się z zakupu. Obroty 4000 przy 120 km/h mnie zszokowały. Mój 21 letni swift, przy tej prędkości ledwie przekracza 3000. No i oczywiście odrzutowiec, który startuje w kabinie przy tej prędkości. Boję się także spalania, ale autko generalnie sympatyczne a przy moim użytkowaniu prześwit jest sprawą ważną.
Jakkolwiek dziwnie to zabrzmi - wskazany film-recenzja w znacznym stopniu przyczynił się do podjęcia decyzji, zatem proszę: oto "Ponczek" - załączniki
Zamówienie poszło 9 września, odebrany 23 listopada bez zbędnych zawirowań.
Do tej pory nalatane nieco ponad 600 km, trochę zakorkowanego miasta ale ponad 500 w trasie i jest super mimo konieczności pilnowania tych <3k obr/min.
Jedyny drobiazg to dziwne zachowanie Start-Stop po znieczuleniu guzikiem. S&S wyłącza się zgodnie z życzeniem i komputer potwierdza to komunikatem na ekranie, ale czerwony ledzik na przycisku się nie zapala. Albo zapala się nagle po kilkudziesięciu minutach jazdy, jakby sobie przypomniał :) Ale to jak mu się zachce, bo nie zawsze. Ikonki aktywny i niedostępny S&S też pokazują się kiedy same chcą, nawet jak system działa i poprawnie wybudza silnik, co sprawdziliśmy. Wersja systemu 6.0.9.4, w salonie zaraz przed odbiorem upgrade robili :) może jakiś shareware mamy :) będziemy wyjaśniać na spokojnie, póki co bardziej mamy z tego bekę niż kłopot.
00_20211127_103555.jpg Srebrna śruba! Na samym wierzchu!
Plik ściągnięto 21 raz(y) 61,25 KB
brody_20211127_103610_HDR.jpg nad wodą (trasa, Brody Iłżeckie)
Plik ściągnięto 19 raz(y) 67,05 KB
kam_20211123_143542_HDR.jpg na parkingu w Kampinosie (deszczowy dzień odbioru)
Zaskakująco dużo miejsca w środku. Choć bagażnik mógłby być ciut większy.
Fajnie jeździ, wyposażenie daje radę. Najbardziej cieszy CarPlay, bo i Spotify z telefonu poleci, a jak trzeba to i nawigację też obsłuży.
Ostatnio zmieniony przez Kwiatek 2021-12-07, 15:25, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum