Wysłany: 2021-12-21, 18:57 Dacia Sandero - cyfrowe wyświetlanie prędkości
Cześć kupiłem nowe Sandero. Na wyswietlaczu ładnie widać średnie spalanie, ile kilometrów zostało w baku, ile przejechane itp. Ale brakuje mi tam prędkości tak jak mam w Dusterze. Czy jest jakaś szansa włączyć/odblokować cyfrowe wyświetlanie prędkości?
Wysłany: 2021-12-21, 19:14 Re: Dacia Sandero - cyfrowe wyświetlanie prędkości
dejmien420 napisał/a:
Cześć kupiłem nowe Sandero. Na wyswietlaczu ładnie widać średnie spalanie, ile kilometrów zostało w baku, ile przejechane itp. Ale brakuje mi tam prędkości tak jak mam w Dusterze. Czy jest jakaś szansa włączyć/odblokować cyfrowe wyświetlanie prędkości?
jest....trzeba przejść z jednego menu na drugi przyciskami po prawej stronie kierownicy
Wysłany: 2021-12-21, 21:09 Re: Dacia Sandero - cyfrowe wyświetlanie prędkości
uno0 napisał/a:
dejmien420 napisał/a:
jest....trzeba przejść z jednego menu na drugi przyciskami po prawej stronie kierownicy
Jadę po kolei i nie ma, ostatnia pozycja jest jakieś ON/OFF o którym nie ma w instrukcji i od nowa. A prędkości brak. Jak przejść z jednego menu na drugi?
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3954 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-12-22, 08:56
Ale dalej w tabeli w instrukcji mamy opisy poszczególnych ekranów a w tym wypadku:
"90 km/h - c) Aktualna prędkość (w zależności od pojazdu)"
A taka uwaga w nawiasie zawsze dawała szansę na to, że dana funkcja nie występuje w każdym egzemplarzu...
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2021-12-22, 08:58, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: 1.0 TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 350 Skąd: Częstochowa, Polska
Wysłany: 2021-12-26, 17:37
dejmien420 napisał/a:
No więc w moim samochodzie nie ma i ponawiam pytanie: czy da się jakos to odblokować?
Nie ma u Ciebie reakcji na przycisk nad "OK" na kierownicy ? Tam powinna być i prędkość pojazdu, jak i temperatura cieczy chłodzącej i pozycja do resetu ciśnienia w kołach.
No więc w moim samochodzie nie ma i ponawiam pytanie: czy da się jakos to odblokować?
Nie ma u Ciebie reakcji na przycisk nad "OK" na kierownicy ? Tam powinna być i prędkość pojazdu, jak i temperatura cieczy chłodzącej i pozycja do resetu ciśnienia w kołach.
Przycisk da się wcisnąć ale samochód nie reaguje. Reset ciśnięcia jest w jednej z pozycji jak się przechodzi strzałkami w górę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum