Wysłany: 2022-01-06, 11:08 Dacia Sandero 1.2 16v mówi Dzień Dobry
Zakupiłem właśnie Dacie Sandero z 2013 (przebieg 44tys. prawdziwy, sprawdzony)
Jest to mój 7 samochód ale pierwsza Dacia
Ma klime i o zgrozo, mimo dużego wyświetlacza brak komputera... to jest normalne, też tak macie? Zastanawiam się dlaczego nie dali tego mniejszego wyświetlacza skoro nie ma komputera.
Mały przebieg bo autko stało ok. 2,5 roku nie używane... Z tego też powodu aktualnie ma zakładane nowe opony. Będzie też wymieniany rozrząd, olej, wszystkie możliwe filtry.
Zależało mi na małym przebiegu, ale trochę się obawiam awarii jakie mogą wyniknąć z takiego długiego postoju. Wracałem nią na kołach ponad 60km i prowadziła się jak nowe auto. Wnętrze też wygląda jak nowe, brak jakichkolwiek śladów użytkowania. Czas pokaże czy było warto
Dajcie znać czy ktoś też kupował auto po długim postoju i czy było warto. Pozdro
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 51 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1756 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2022-01-06, 14:28
Ostatnio wyjeżdżaliśmy mercem W124 po 5 letnim postoju w trawie. Nowy akumulator i odpalił od strzała.
Po dłuższym postoju wymienić oleje, filtry, hamulce, wszelkie płyny i myślę że auto z tym silnikiem będzie służyło przez długie lata.
Bo na świecie są samochody i Mercedesy . Syn postawił w krzakach 124 Coupe. Przyjechali po auto , akumulator podładowałem , Kontakt ... rozruch i poszło . Ostatni raz słyszałem jego klangor.
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce
Rocznik: 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1874 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2022-01-07, 01:48 Re: Dacia Sandero 1.2 16v mówi Dzień Dobry
pelass napisał/a:
Zakupiłem właśnie Dacie Sandero z 2013 (przebieg 44tys. prawdziwy, sprawdzony)
Jest to mój 7 samochód ale pierwsza Dacia
Ma klime i o zgrozo, mimo dużego wyświetlacza brak komputera... to jest normalne, też tak macie? Zastanawiam się dlaczego nie dali tego mniejszego wyświetlacza skoro nie ma komputera.
Mały przebieg bo autko stało ok. 2,5 roku nie używane... Z tego też powodu aktualnie ma zakładane nowe opony. Będzie też wymieniany rozrząd, olej, wszystkie możliwe filtry.
Zależało mi na małym przebiegu, ale trochę się obawiam awarii jakie mogą wyniknąć z takiego długiego postoju. Wracałem nią na kołach ponad 60km i prowadziła się jak nowe auto. Wnętrze też wygląda jak nowe, brak jakichkolwiek śladów użytkowania. Czas pokaże czy było warto
Dajcie znać czy ktoś też kupował auto po długim postoju i czy było warto. Pozdro
Skoro nie masz komputera pokładowego to pewnie kupiłeś wersję wyposażenia Ambiance tz. brak komputera pokładowego ( można go aktywować posiadając interfejs OBD pod BT i program DDT4ALL) , brak regulacji wysokości fotela, wysokości pasów bezpieczeństwa i wysokości kolumny kierowniczej i jeszcze kilku innych rzeczy .
Skoro nie masz komputera pokładowego to pewnie kupiłeś wersję wyposażenia Ambiance tz. brak komputera pokładowego ( można go aktywować posiadając interfejs OBD pod BT i program DDT4ALL) , brak regulacji wysokości fotela, wysokości pasów bezpieczeństwa i wysokości kolumny kierowniczej i jeszcze kilku innych rzeczy .
Dobrze zrozumiałem że komputer jest w tym modelu i można go aktywować? Na serwisie Daci coś takiego mogą zrobić? Albo ewentualnie gdzie indziej? Tak czy siak dzięki za informacje
Wszystko co napisałeś się zgadza. Brak regulacji wysokości fotela też boli bo jest trochę na nisko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum