Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-02-02, 08:38
To znaczy, że coś się musiało w tym systemie zmienić, bo do niedawna nowy samochód na MyDacia mógł pojawić się dopiero po wydaniu auta klientowi przez salon a i to dopiero po tygodniu-dwóch...
Po odbiorze na MyDacia spodziewam się większej ilości informacji dotyczących umów, przeglądów, historii pojazdu itp. Póki nie odbierzesz auta to w sumie nie ma tam żadnych przydatnych informacji prócz wyposażenia.
Dzięki za odpowiedź :)
W połowie lutego mamy do dealera podjechać to jak będę wiedział coś więcej to się odezwę ;)
Ogólnie dobrane do Dusterka Prestige 1,0 LPG mamy
- kolor szary comete
- system multiview camera
+ Hak oraz zdecydowaliśmy się na "osłony" drzwi i nadkola
10 marca termin odbioru to raczej się nie zmieścimy w terminie :-\
No cóż, a jednak człowiek się łudził ;)
Dzięki za odpowiedź
Mój Sandacz wskoczył dopiero 2 dni po dacie produkcji, jaką otrzymałem od dealera. Wcześniej pojawiał się błąd, ale teraz mam informacje o wyposażeniu. Trochę dziwne jest to, że klimatyzacja automatyczna jest wbita jako wyposażenie seryjne, podczas gdy na zamówieniu jest to dodatkowa opcja. Z kolei rozszerzone multimedia traktowane są jako opcja, a też mam je na zamówieniu w formie dodatkowej pozycji.
Tak czy inaczej czekam na info od dealera, bo jutro autko ma trafić na skład centralny.
Słuchajcie, dealer twierdzi, że uda mi się zgodnie z umową tj. 28.02 odebrać Sandero, a podobno jest jeszcze blokada techniczna i od ponad miesiąca stoi w Maroko…
Według Was te statusy są aktualizowane na bieżąco? Czy ewentualnie może już być w drodze, a widzą zaległy status?
Jakie jest Wasze doświadczenie w tym temacie? ;)
U mnie 20.01.2022 wyprodukowany status był sprawdzany w dniu 31.01.2022 i był z dnia 22.02.2022- "w transporcie" , dealer powiedział że auto jeszcze nie przypłynęło do Europy .
Dostałem aktualizacje… Przez brak komponentów blokada techniczna do 7-13.03…
Wyświetlacz komputera pokładowego podobno ma być kolorowy, a nie czarno biały..
Witam, czy słyszeliście może o tym, że nowa Dacia Logan ma zostać wycofana ze sprzedaży w Polsce? :(
A to niby z jakiego powodu...?
Jakiś gość na jednym z forów na FB pisał, że pytał o Logana w salonach w Szczecinie, Poznaniu i Warszawie i powiedzieli mu tam, że będzie on wycofany ze sprzedaży w Polsce... Aż z ciekawości napisałem maila do infolii Dacii i na szczęście nie potwierdzili tego, więc chyba alarm odwołany ;)
Jakiś gość na jednym z forów na FB pisał, że pytał o Logana w salonach w Szczecinie, Poznaniu i Warszawie i powiedzieli mu tam, że będzie on wycofany ze sprzedaży w Polsce... Aż z ciekawości napisałem maila do infolii Dacii i na szczęście nie potwierdzili tego, więc chyba alarm odwołany ;)
Rok temu pletli o wycofaniu TCE 1.3 i też skończyło się na plotkach.
Miałeś jakieś obsuwy związane np. z ogrzewanymi siedzeniami?
Pytam bo zamawiałem Stepwaya z LPG i 23 stycznia został wyprodukowany. Od dzisiaj jest na składzie centralnym. Ciekawe czy przez to będę mieć opóźnienia...
Ostatnio zmieniony przez laisar 2022-02-09, 11:00, w całości zmieniany 1 raz
Taka ciekawostka:
auto wg sprzedawcy wyprodukowane 30.01.2022, silnik 1.0 + LPG. Dzisiaj dostałem telefon, że już jutro będzie u nich w salonie. 10 dni od zjechania z taśmy, w tym transport do PL, skład celny, legalizacja.
Taka ciekawostka:
auto wg sprzedawcy wyprodukowane 30.01.2022, silnik 1.0 + LPG. Dzisiaj dostałem telefon, że już jutro będzie u nich w salonie. 10 dni od zjechania z taśmy, w tym transport do PL, skład celny, legalizacja.
Od "będzie w salonie" do "czeka na odbiór" to jednak różnica w czasie będzie ;)
A jeśli faktycznie w takim tempie będzie do odbioru to super, pozazdrościć :)
Od "będzie w salonie" do "czeka na odbiór" to jednak różnica w czasie będzie ;)
A jeśli faktycznie w takim tempie będzie do odbioru to super, pozazdrościć :)
Zdaję sobie z tego sprawę. Dzisiaj dostałem info, że auto już jest na placu i mogę podjechać podpisać umowę.
Ok. 20 listopada 2021 zamawiałem Dustera w wersji Prestige, 1.3 TCE 130KM w kolorze orange arizona. Z dodatków nie zdecydowałem się tylko na skórzaną tapicerkę, dostęp bez kluczykowy i rozszerzoną mapę Europy. Prognozowany odbiór to kwiecień 2022.
Póki co, dealer jeszcze się nie kontaktował.
No i niestety padła mi data odbioru. Pierwotnie 8 lutego w Polsce, okazało się jednak że w Słowenii są jakieś problemy przeładunkowe w porcie i obsuwa jest do 24.02.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum