Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: 1.0 TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 350 Skąd: Częstochowa, Polska
Wysłany: 2022-02-02, 08:50
Jeśli mówimy o 1.0 TCe 110 - to jest nowa konstrukcja z wtryskiem bezpośrednim. Patrząc na ten silnik od góry bliżej mu do 1.3 tce z obciętym cylindrem niż do 1.0 tce mpi.
Czy udało się tobie połączyć z kompem? Canclip??? Napisz coś więcej bo ja na razie ani elm ani Delphi nie udało mi się połączyć. Rozmawiałem z Maxiecu i na razie nie mieli jeszcze produktu który pozwoli się połączyć z autem.....
Czy udało się tobie połączyć z kompem? Canclip??? Napisz coś więcej bo ja na razie ani elm ani Delphi nie udało mi się połączyć. Rozmawiałem z Maxiecu i na razie nie mieli jeszcze produktu który pozwoli się połączyć z autem.....
Nie, z CanClip jeszcze nie próbowałem. Ale z ELM i Torque to podłączyłem się od razu. Ale tam tylko możno błędy zobaczyć lub poscierać. No i tak niektóre parametry silnika zobaczyć. Tak jak i w każdym samochodzie.
Nie, z CanClip jeszcze nie próbowałem. Ale z ELM i Torque to podłączyłem się od razu. Ale tam tylko możno błędy zobaczyć lub poscierać. No i tak niektóre parametry silnika zobaczyć. Tak jak i w każdym samochodzie.
Jestem w szoku. Jaki interfejs używasz? Ja mam oryginalny ICAR Pro i tak....łączył się z OBD ale nie z ECU co uniemożliwia podgląd tego o czym piszesz....
Po prostu mam stary ELM z Bluetoth kupiony z chin zprzed 8 lat. Jeszcze do tych czas nie bylo takiego samochodu w którym ten ELM się nie zlączyl z ECU 🤔 A Torque po prostu sciągnelem z Google Play. Wersja Pro od bezplatnej malo czym się różni.
Załuje ze nie wzielam media nav - ale nie doczytałam że AA jest tam bezprzewodowy a Media Display tylko po kablu - mój bład.
Niestety różnic jest więcej. O których dowiedziałem się dopiero później z tego forum: - brak nawigacji to oczywiste - brak android auto i car play bezprzewodowego - brak drugiego portu USB na dole koło gniazda zapalniczki - brak głośników wysokotonowych na podszybiu (podobno robią dużą różnicę w audio) także dopłata do Media Nav wydaje się nieduża w porównaniu do korzyści jakie daje.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2022-03-11, 23:54, w całości zmieniany 1 raz
Zmiany w cennikach od dziś już na dacia.pl, zmiany oczywiście w górę.
Za Stepwaya z pełnym wyposażaniem przy zamówieniu we wrześniu 2021 płaciłem ok 68tys, obecnie prawie 76tys.
Zakupiłem Dustera comfort i dobrałem media nav z kamerą cofania, przyszedł z kamerą cofania i media display. Miałem wybór, albo nie odbierać i pałować się z dealerem i dacią kilka miesięcy z niewiadomym skutkiem, nie odebrać auta bo nie zgodne z umową, lub wziąć jakie jest i dostać upust. Wybrałem 3 opcję i opuścili mi 1000 zł i dołożyli dywaniki gumowe, +dywaniki welurowe + matę gumową w bagażniku.
Ale do rzeczy, w moim są 4 głośniki + 2 wysokotonowe na podszybiu oraz 2 gniazda USB (w tym jedno tylko do ładowania)
Na stronie w konfiguratorze Dacii widnieje, że Sandero teraz ma 5-biegową skrzynię i 200Nm maksymalnego momentu. Czyżby pozbyli się z jakiegoś powodu 6-biegowej skrzyni?
Ostatnio zmieniony przez luki123 2022-06-01, 20:24, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum