Wbijałem kody dla wersji 13.1 w 4-5 konfiguracjach z GoDuster i żaden nie wszedł
To podaj informacje o numerze wersji z pliku devicestatus.ini . jak na razie wszystkie wersje które miałem kody generują sie poprawnie i wszystkie działają
Coś ktoś przekombinował (schemat partycji, system plików, itp.) chyba w tej wersji 1.0.15.3. Konkretnie: wgranie odcisku nowej wersji na pendive powoduje, że Windows widzi go od czasu do czasu. Zwykle działa to dobrze jak pendrive jest włożony podczas uruchamiania windows. Gdy wkładamy "as usual" czyli normalnie podczas pracy systemu, to windows twierdzi co jakiś czas, że nie da się go zamontować - "nie rozpoznano urządzenia USB".
Pod linuksem wszystko działa i montuje się bez problemu. Po usunięciu partycji i dodaniu nowej FAT32 pod linuksem - windows ponownie rozpoznaje pendrive za każdym razem. Ponowne zrobienie odcisku w MediaNav i pendrive jest rozpoznawany losowo pod windows. Sprawdziłem na dwóch sprawnych pendrive'ach.
PS W 1.0.15.1 też występowały problemy, że nie zawsze chciał zamontować pena, ale nie występował błąd "nie rozpoznano ...".
_________________ Jeździć, tankować,
Nie żałować!
Zmieniać olej i filtry,
Bo twój samochód jest za..bisty!
Ostatnio zmieniony przez tomkasz 2022-03-15, 21:23, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3983 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-03-16, 08:44
tomkasz napisał/a:
...wgranie odcisku nowej wersji na pendive powoduje, że Windows widzi go od czasu do czasu.
Nie potwierdzam nic z tych rzeczy- zarówno teraz po 1.0.15.3, jak i we wcześniejszych wersjach wszystko zachowuje i zachowywało się u mnie normalnie, odcisk nowego systemu na pendrive mam widoczny na komputerze "zawsze i wszędzie". Komputerów używam dwóch, na żadnym tego typu objawów nie spotkałem...
Może to cecha sprzętowa- danego egzemplarza MediaNav?
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2022-03-16, 08:48, w całości zmieniany 2 razy
Może to cecha sprzętowa- danego egzemplarza MediaNav?
Albo Windows 10 i jakiejś kolejnej poprawki do poprawki. Czasem i Ci co używają natywnie fat32 i w zasadzie ten standard wprowadzili mają z nim problemy
_________________ Jeździć, tankować,
Nie żałować!
Zmieniać olej i filtry,
Bo twój samochód jest za..bisty!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum