Wysłany: 2022-04-04, 10:40 Dźwięk uderzenia na pedale hamulca na wstecznym
Cześć,
zaobserwowałem (w sumie od początku tak było, ale zaczęło mnie to denerwować) stuknięcie jak naciskam hamulec cofając. Za każdym praktycznie razem po naciśnięciu hamulca na wstecznym słyszę pojedynczy stuk. Podczas normalnej jazdy do przodu to nie występuje. TTTM?
Jeżeli to jest z przednich hamulców to może to być po prostu jakość (a może jakoś ) klocków które się przyklejają do tarcz i odrywają z takim dziwnym dźwiękiem/stukiem. Na jakość fabrycznych klocków nie ma rady (chyba, że wymiana, ale póki są grube to czy jest sens?).
_________________ Jeździć, tankować,
Nie żałować!
Zmieniać olej i filtry,
Bo twój samochód jest za..bisty!
Zaciski pracują dokładnie tak jak mają . Nie doczytałem, że przy naciskaniu a nie ruszaniu z hamowania. Za to Twój wpis, eplus, przypomniał mi jeszcze jedno: jest jeszcze efekt przy bardzo delikatnym hamowaniu, bardziej tarcia/głuchego stuku, jak pytałem w ASO tuż po odbiorze, to powiedzieli, że te hamulce tak po prostu mają. Nie ma tego efektu przy mocnym naciskaniu hamulca.
_________________ Jeździć, tankować,
Nie żałować!
Zmieniać olej i filtry,
Bo twój samochód jest za..bisty!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum