Czy ktoś może poratować zdjęciem bądź schematem budowy skrzyni biegów w loganie II w wersji silnikowej 1.0 sce? Dokładniej chodzi o lokalizację korka wlewu oleju. Gdzie go szukać?
Chwilowo poruszam się autem żony i męczy mnie słyszalny dźwięk dochodzący wg mnie ze skrzyni biegów. Auto ma 45 kkm i niecałe 5 lat. Nie wiem, czy tem dźwięk był od zawsze, bo ładniejsza połowa takich głupot nie słyszy. Jeździ, tankuje, myje i czasem odkurza, więc i tak "jom jest zadowolony".
Wracając do tematu, ten dźwięk jest porównywalny do odgłosu auta na ssaniu. Taki "młynek do kawy" z dawnych lat. Zawsze myślałem, że to na ssaniu silnik wydaje ten bzyk, ale jest słyszalny cały czas.
Stąd moje stwierdzenie, że na początku sprawdzę ilość oleju paluchem, ewentualnie doleję oleju do skrzyni biegów. I tu powstał problem, bo chyba bez kanału się nie obejdzie. Niby przeglądając oferty używanych skrzyń zlokalizowałem ten plastikowy koreczek, ale... W loganie z 2005 r. był jak na dłoni i 3 setki weszły, zanim się ulało a tu?! Ciasno jak w matizie. Nie ma jak rąk włożyć, bo nawet nie wiadomo gdzie je pchać.
Zdjęcie/schemat będzie pomocne.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum