Witam, jestem posiadaczem Dacii Sandero Stepway od prawie dwóch lat. W zeszłym roku wymieniałem uszczelkę pod głowicą, jednak nie potrafiłem pozbyć się masła który był w układzie chłodzenia, zawalilem bo miałem od razu chłodnice wymienić, a nie bawić się w płukanki..i tak generalnie od roku. Teraz chciałem wymienić te chłodnice i do porządku wyczyścić układ, jednak zauważyłem, że ubyło oleju silnikowego, mechanik dał głowice do sprawdzenia i jest cała i prosta, potem sprawdzili blok i okazało się, że jest pęknięty...Problem w tym, że nie potrafi znaleźć takiego bloku, na necie też nie ma..Są jakieś bloki które pasują do mojego silnika? Dzięki z góry
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2022-04-27, 18:31
Dzisiaj wyciągałem 1,6 z auta. Sprawdzę tylko czy to jest 8v czy 16v.
Silnik zapalał jak złoto i świeżo po serwisie olejowym. Jednak auto nie wytrzymało spotkania z głębokim rowem :D
Dzisiaj wyciągałem 1,6 z auta. Sprawdzę tylko czy to jest 8v czy 16v.
Silnik zapalał jak złoto i świeżo po serwisie olejowym. Jednak auto nie wytrzymało spotkania z głębokim rowem :D
Okej daj znać jak się dowiesz ! A jaki przebieg? I czy miał lpg
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum