Z opcji: tylne szyby elektryczne, zamontowane chlapacze na wszystkich kołach (pasują jak ulał do wersji Stepway) i nabyta osłona przed zabrudzeniem do bagażnika (taka wielka płachta do wyścielenia bagażnika - idealna jak się wozi psy).
Co już poprawiłem? Dołożyłem schowek na okulary (w miejsce rączki nad głową kierowcy), wykładzinę do bagażnika z wysokim rantem (zawsze podłoga bagażnika będzie czystsza).
Zastanawiałem się też nad zamówieniem spoilera, takiego jak w Renault Lodgy World Edition w Indiach, ale jak na razie odpuściłem temat :).
Więcej fotek z czasem.
Tak przy okazji, Lodgy vs KUK? Ktoś ma jakieś zdanie na ten temat?
Tak przy okazji, Lodgy vs KUK? Ktoś ma jakieś zdanie na ten temat?
Tak. Do lodgy ciężko dopasować uszczelkę ponieważ ma rant na pasie przednim na dół. Kupiłem i ostatecznie wylądowała w dusterze. Miałem w MCV-ce PHI i tam też zdawała egzamin. Po prostu nie dostaje się syf do komory silnika.
Ciekawe że specyfikacja mówi "osłony świateł przeciwmgłowych w kolorze ciemnoszarego metalu" a tutaj po prostu srebrne, chyba że to właśnie ciemnoszary metal? :)
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-07-28, 09:29
Dokładnie to ten sam kolor, co lusterka i nakładki zderzaka a te opisują jako "kolor matowego chromu". Faktycznie bardziej to kolor anodowanego aluminium niż ciemnoszary metal czy też matowy chrom. Niekonsekwentne są te opisy, bo w Sandero kolory te same a opisy inne. W Sandero Outdoor w "kolorze ciemnoszarego metalu" są opisane felgi i to się z grubsza zgadza.
A przecież wszystkie "Outdoory" mają identyczny kolor felg (kołpaków).
Dokładnie to ten sam kolor, co lusterka i nakładki zderzaka a te opisują jako "kolor matowego chromu". Faktycznie bardziej to kolor anodowanego aluminium niż ciemnoszary metal czy też matowy chrom. Niekonsekwentne są te opisy, bo w Sandero kolory te same a opisy inne. W Sandero Outdoor w "kolorze ciemnoszarego metalu" są opisane felgi i to się z grubsza zgadza.
A przecież wszystkie "Outdoory" mają identyczny kolor felg (kołpaków).
Ja zamawiając Sandero w specyfikacji miałem 2 głośniki a przyszła o ile dobrze słuch mi jeszcze działa z czterema... to o kolor nie ma się co czepiać :P
topdrive, mam pytanije odnośnie chlapaczy tylnych i przednich,sam zakładałeś czy montowane w ASO?
Pytam ponieważ czekam na odbiór Ladgy Techroad i chcę założyć chlapacze lub jak kto woli błotochrony.
Niebieska Lodgy Outdoor wygląda jak pokazowy wóz z targów motoryzacyjnych. Piękna!
...500, to super auto. Moja Mama ujeżdża pierwszą serię od 2012 roku i absolutnie wszystko w niej działa, ale to może być związane ze śmiesznym przebiegiem około 35tkm...
Mi chlapacze montowali w ASO zaraz po zakupie. Pod blokiem to nie robota, żeby z takimi rzeczami spokojnie podłubać.
kuba_malenstwo, no to fajnie, zazdroszczę, bo ja z tą 500tką mam trochę komplikacji. Obsługa posprzedażowa w FCA pije herbatę z wody po pierogach normalnie...
exitcosmo, tylko dostępność w EU jest super słaba. A import z Indii/Turcji bezsensownie kosztowny... Kto wie, może uda mi się coś znaleźć za jakiś czas, ale najpierw pewnie audio będzie do zrobienia (planuję komplet Focali)... :)
No i stało się. Głośniki w aucie :). Gra to zdecydowanie lepiej niż fabryczne papierowe wynalazki. Ogólnie - komplet Focali nie jest warty ceny katalogowej w Lodgy. Różnica dźwięku jest spora, ale nie jest warta 1.5k pln za 4.0 na przód i 2.0 na tył, a takie coś mam założone obecnie.
To chyba kończy moje inwestycje w Lodgy na razie. Może jeszcze jakiś chip-tuning kiedyś, ale na dzisiaj mi się z tym wcale nie pali :).
Trochę się wydarzyło od ostatnich moich wpisów, to chyba warto w punktach wrzucić:
1. AUTOOL X50 Pro - taki dodatkowy wyświetlacz na desce, głównie dla temperatury silnika, ale cała reszta też pomocna (przy okazji skanowanie DTC da się z tego wynalazku zrobić). Podłączony do OBD.
2. Manetka wycieraczek z Clio IV i aktywację interwałów w BCM
3. Aktywacja zegarka w zegarach
4. Bezprzewodowy CarPlay (dolutowany dodatkowe wejście w MN3, żeby kabelek wyszedł z tyłu i zszedł pod nogi pasażera, tam za plastikami jest schowany CPlay2Air)
5. Ładowarkę indukcyjną do telefonu
6. Moduł BIC - i jest temperatura i ECO w MN3 ;)
7. RoundMount klasyczny do Lodgy jako uchwyt do telefonu + obróbka panelu centralnego, żeby nawiewy lekko chodziły i sam uchwyt, żeby leżał lepiej.
I chyba tyle, bo nie wiem co jeszcze sensownego mogę do niej dołożyć... Jedynie wygłuszenie drzwi (i może dachu?) pozostaje zrobić, ale do tego musi być już cieplej ;).
gg, tak, z tym może kiedyś coś powalczę, na razie jest jak jest..
A ostatnimi dniami zrobione jeszcze:
1. Wygłuszenie drzwi przednich matą Bitmat AB-2 + pianka 6mm na boczki - poprawiło to brzmienie nagłośnienia (bas jest przyjemniejszy i jest go więcej)
2. przerobione tylne światła, aby były 2 światła wsteczne i 4 światła hamulcowe (+ piąte nad tylną szybą), tj. przeciwmgielne i jego bliźniak z prawej zapalają się jak wcisnę hamulec, jak włączę przeciwmgielne zapali się tylko lewe, a jak nacisnę hamulec zapali się też prawe.
I chyba na więcej mi urlopu nie starczy, chociaż czaję się, żeby się wyrobić jeszcze z wygłuszeniem tylnych drzwi... ;)
Szacun, naprawdę podziwiam. Czasem też mam ochotę coś podłubać, ale kurka jakoś czasu zawsze brak, albo pogoda nie taka czym wygluszales, ile ci to zajęło i czy okleiles dokładnie całe drzwi czy jak tam ci siadło?
2. przerobione tylne światła, aby były 2 światła wsteczne i 4 światła hamulcowe (+ piąte nad tylną szybą), tj. przeciwmgielne i jego bliźniak z prawej zapalają się jak wcisnę hamulec, jak włączę przeciwmgielne zapali się tylko lewe, a jak nacisnę hamulec zapali się też prawe.
Ja też mam przerobione tylne światła, tylko normalnie tak, że świecą symetrycznie. Dwa postojowe, trzy STOP, dwa cofania, dwa przeciwmgielne...
Nie wiem czy przeróbka wg Ciebie jest zgodna z przepisami ruchu drogowego...
Ciekawe co powie diagnostyk w SKP...
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
route2000, jak się przyczepi, to odkręcę to w godzinkę i będzie jak u Ciebie ;) Dlatego podpięcie mam zrobione z większą uwagą, żeby dało się to łatwo rozwijać/przerabiać/odkręcać ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum