Wysłany: 2022-09-25, 20:21 Luz na fotelu kierowcy - sandero 3
Hej, tydzień temu odebrałem sandero i mam problem z fotelem kierowcy. Przy wsiadaniu czuć i słychać takie stuknięcie w fotelu jakby był luz między fotelem a podłogą. Jak próbuje ruszyć siedzeniem czy oparciem to wszystko sztywne. Jak już siedzę to też nic nie stuka, nie czuć luzu. Z fotelem pasażera wszystko ok. Miał ktoś podobnie? Chciałbym się najpierw Was doradzić zanim pojadę do ASO bo być może nie ma sensu grzebać żeby nie zrobili jeszcze gorzej.
Ostatnio zmieniony przez Michu1107 2022-09-25, 20:22, w całości zmieniany 2 razy
prawdopodobnie mocowanie mechanizmu regulacji niedokręcone, niech ASO rozwiązuje zagadkę. u mnie nic nie stuka a waże 85 kg
Byłem w aso, sprawdzili i twierdzą że wszystko jest ok fotel musi mieć luz bo musi się przesuwać i te modele tak mają, u pasażera też niby słyszeli luz którego z kolei ja nie słyszę. Jakby się pogorszyło i fotel zaczął by sie bujać to mam przyjechać.
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2022-09-26, 21:23
Michu1107 napisał/a:
chrom6 napisał/a:
prawdopodobnie mocowanie mechanizmu regulacji niedokręcone, niech ASO rozwiązuje zagadkę. u mnie nic nie stuka a waże 85 kg
Byłem w aso, sprawdzili i twierdzą że wszystko jest ok fotel musi mieć luz bo musi się przesuwać i te modele tak mają, u pasażera też niby słyszeli luz którego z kolei ja nie słyszę. Jakby się pogorszyło i fotel zaczął by sie bujać to mam przyjechać.
Typowe zagrywki serwisu dacia:
1. nic się nie dzieje
2. ten typ tak ma
3. przeszkadza to panu?
4. pewnie pan sam popsuł
Radzę się przyzwyczajać.
Mam trzy wozy z regulacją fotela. Tylko w dacii się buja i stuka.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Dam sobie spokój z tym, nie jest to tak bardzo wkurzające żebym jeździł po serwisach. Byłem, sprawdzili, jak zacznie się bujać to pojadę znowu. Przy okazji sprawdzili zbieżność bo znosiło mnie na prawo i miałem przekrzywioną kierownicę, okazało się że zbieżność byla źle ustawiona fabrycznie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum