Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-09-22, 20:35
Miejsce w tym dedykowanym uchwycie dla Dustera 2 uważam za genialne. W weekend zdjąłem swój uchwyt z szyby, zakupiłem klej silikonowy i przykleiłem go sobie na stałe
uchwyt tel.jpg
Plik ściągnięto 139 raz(y) 92,5 KB
Ostatnio zmieniony przez Prezes 2020-09-22, 20:37, w całości zmieniany 2 razy
Witam,
a co jest z tym uchwytem, że go nie polecasz?
Taki sobie upatrzyłem i miałem kupić, więc opinia będzie cenna.
wypinał się z kratki co jakiś czas
obecnie używam go w toyocie avensis i tam także co jakiś czas zaczyna wysuwać się z kratki i telefon zaczyna "gibaćć się na boki
_________________ Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Cholerne drogi.
Z doświadczenia powiem, że świetnie się sprawdzają te maluśkie magnetyczne, które można przylepić w prawie każdym miejscu -- przy telefonie jest tylko taka maciupeńka blaszka. Ja i Małżonka używamy od ok. 2 lat, myślałem, że temperatura zaszkodzi klejowi -- a on nic.
Wysłany: 2022-04-02, 17:46 Oryginalny uchwyt telefonu do Joggera
Hej, można gdzieś kupić taki uchwyt (poza aso aso i allegro gdzie ceny to ponad 100zł) https://youtu.be/QyB5L9LOmzg?t=106 żeby pasował do tych "dziurek" albo jakiś "chwytak, który można podpiąć do tego wyświetlacza ?
To jest wyposażenie standardowe, powinieneś się upomnieć bo ktoś chyba "zapomniał" umieścić go w schowku :)
Wiem, że były jakieś cięcia w wyposażeniu standardowym, ale w wersji comfort powinno być ( przynajmniej w Sandero tak było). Ważne kiedy zamawiałeś i czy wtedy była w standardzie. Upomnieć się zawsze można, ale teraz to już chyba trochę późno - zawsze mogą powiedzieć "Nie mamy Pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobi". Protokół odbioru podpisany .... Dlatego przy odbiorze zrobiłem sobie checklistę i wziąłem kumpla i syna. Może i się w salonie śmiali ze mnie, ale wszystko co miało być mam.
Wysłany: 2022-07-12, 12:25 Uchwyt na telefon w Sandero III
Witam. Chciałem zapytać jak wymontować uchwyt na telefon w Sandero III. Fabryczny "trzymak" mi się już połamał i szukam jakiegoś nowego. I druga sprawa może jesteście w stanie polecić jakiś który by pasował ?
Wysłany: 2022-10-31, 16:14 Re: oryginalny uchwyt do telefonu - jogger
Monika_024 napisał/a:
Czy w dacii jogger każde auto powinno mieć uchwyt na telefon montowany do panelu? Czy to dodatkowe akcesorium czy każde auto powinno je miec?
Ja odbierałem pod koniec marca ( wersja komfort) to nie dostałem, ale ta wyższa już miała (przynajmniej tak było widoczne w konfiguratorze) Nie wiem jak jest teraz musisz sprawdzić. Zresztą ten oryginalny ponoć nie jest taki super, skrzypi i coś jeszcze płakali na ten temat w internecie. Osobiście kupiłem taki :
https://allegro.pl/oferta/czarny-uchwyt-magnetyczny-na-telefon-dacia-jogger-11905945224
Co prawda za 100 zł ale pasuje idealnie i utrzymuje p40 pro bez problemu.
Oryginalny jest niewygodny - trzyma na zasadzie imadła - sprężyna dociska szczęki które trzymają telefon. Wkładając / wyciągając telefon trzeba pokonać siłę sprężyny a że uchwyt jest praktycznie zasłonięty kierownicą to dostęp taki sobie. Mam ten z allegro ( inna wersja niż w linku ) ale wymieniłem w nim samo mocowanie - mam grawitacyjne - telefon tylko się wkłada / podnosi - szczęki są dociskane wagą telefonu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum