Wysłany: 2013-11-18, 16:58 Nowy Logan MCV Laureate
Kilka dni temu odebrałem Nowego Logana MCV. Wcześniej miałem Dustera: http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5021 . Autko lepiej wykończone, cichsze i wygodniejsze, bardziej przestronne, bagażnik ogromny. Silniczek 1,2 75KM dupy nie urywa, ale daje sobie radę. Jak na razie wrażenia z jazdy 400km bardzo pozytywne.
Ładniutki, życzę zadowolenia i bezawaryjnej jazdy. Dastera na takie wozidło to bym nie zamieniał. Przy tej mocy silnika to nawet dwa worki ziemniaków będzie ciężko przewieźć.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2013-11-18, 21:08
gratulacje - piękne autko - widzę,że zostałeś wierny kolorkowi black
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2013-11-18, 21:09, w całości zmieniany 1 raz
Fakt faktem, ładny jest. Kolejny fakt, po przesiadce z Dustera bagażnik musi robić wrażenie. Z ciekawości chciałem się przejechać takim samym w standardowej benzynie, ale we wszystkich okolicznych Daciach mieli(mają?) tylko w dieslu.
W tym kolorze auto wygląda na bardzo dojrzałe. Fajnie wygląda. Ale przesiadka z Dustera z silnikiem diesla na takiego benzyniaka to chyba musi być szok.
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-01-03, 14:03
mlodyprzem, jak się auto sprawuje? Wygląda bardzo fajnie i jak będę wracał do Dacii to mam dylemat między MCV 1.2 a nowym Dusterem (na którego trza się zapożyczyć bardziej, a i palił będzie więcej - dynamika 1.6 mnie nie powala wcale, a diesel poza zasięgiem). Jak spalanie i wrażenia?
Najprostsze rzeczy są najlepsze i zupełnie użyteczne.
Miałem wiele samochodów w swoim życiu,wszystkie wspominam bardzo miło,lecz o dziwo najsympatyczniej wspominam Skody 1 Octavię i 2 Fabie,potem Lodgy a teraz Duster.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum