Wysłany: 2022-12-03, 13:11 Jakie są żarówki w Dacia Duster II?
Cześć
Gdzieś mi mignęła informacja, że Dacia Duster II (po lifcie, z tymi światłami w kształcie "Y"), ma światła LED do jazdy dziennej, światła LED mijania oraz żarówkę halogenową w światłach drogowych (długich)
Czy to prawda?
Chciałem wymienić żarówkę do świateł długich, drogowych na jakaś lepszą typu Osram 200%, natomiast teraz nie jestem pewny czy tam na pewno jest halogen, i jeśli tak - to jaki? H4, H1, czy H7? W sklepie z częściami mówili, że H1.
Ostatnio zmieniony przez iLuminary 2022-12-03, 13:16, w całości zmieniany 1 raz
Auto odbieram we wtorek. Chciałem od razu sobie wymienić żarówki. Nie mam jeszcze instrukcji.
Jeśli to nie jest kłopot ogromny dla Was, prosiłbym jednak o odpowiedź...
Kupiłem Osramy H7 i nie wiem, czy teraz nie powinienem ich wymienić na H1.
No i raczej mieli rację (większosć samochodów nie ledowych ma drogowe na H1) tak też wychodzi z tej tabliczki.
Ja polecam Philips X-Treme, sprawdzana przez lata i trwałe.
Zrzut ekranu 2022-12-03 145038.gif
Plik ściągnięto 54 raz(y) 110,07 KB
Ostatnio zmieniony przez Black Dusty 2022-12-03, 14:55, w całości zmieniany 1 raz
No i raczej mieli rację (większosć samochodów nie ledowych ma drogowe na H1) tak też wychodzi z tej tabliczki.
Ja polecam Philips X-Treme, sprawdzana przez lata i trwałe.
Super, dzięki wielkie.
Pytanie dodatkowe, dlaczego to H1 jest oznaczone jako LED, skoro Duster II ma na długich halogen?
Auto odbieram we wtorek. Chciałem od razu sobie wymienić żarówki. Nie mam jeszcze instrukcji.
Jeśli to nie jest kłopot ogromny dla Was, prosiłbym jednak o odpowiedź...
Kupiłem Osramy H7 i nie wiem, czy teraz nie powinienem ich wymienić na H1.
Z góry wielkie dzięki
Tak prawdę powiedziawszy to zamiast H7 teraz są niewymienne ledy w Duster (światła mijania). A drogowe są na H1, tyle że używa ich się na tyle rzadko i można dojechać bez tego do domu/stacji że w zapasie to tylko dla tych co robią długie trasy z małą ilością stacji. Fabryczne u mnie w DII f1 są Osramy.
Zmiana w "długich" na te 200% to raczej zbędny wydatek. Po pierwsze z racji tego, że same w sobie świecą całkiem dobrze, a po wtóre mam niemiłe wspomnienia z Philips Extreme +130% H4 w T6 - zadymiły odbłyśniki od góry. A w związku z tym, że mijania są na niewymiennym LED i też są podobno całkiem niezłe ... to raczej nie ma sensu przeprowadzać zmian w oświetleniu.
_________________ Jeździć, tankować,
Nie żałować!
Zmieniać olej i filtry,
Bo twój samochód jest za..bisty!
Ostatnio zmieniony przez tomkasz 2022-12-05, 20:33, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum