Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3954 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-12-05, 10:27
wlodarek1 napisał/a:
Różnią się tylko tym , że tamta druga ma hak holowniczy i trpochę inne felgi
Ta z hakiem jest jednak trochę starsza od Twojej- zwróć uwagę na punkt zamocowania anteny dachowej, dawniej anteny były bliżej szyby przedniej, potem odsunięto je trochę do tyłu.
Czy mi się zdaje, czy Twój tylny zderzak łapie trochę połysk i świat trochę się w nim odbija?
Marka: renault
Model: captur
Silnik: 1.3 mild
Rocznik: 2024
Wysłany: 2022-12-05, 15:50
A czy to jest dobrze , że mój zderzak się błyszczy czy nie Co jakiś czas biorę mokrą szmatkę i wycieram nią tablice rejestracyjne i zderzaki . Nie wycieram blach , bo wydaje mi się , że woda z płynem do sprzątania typu ludwik nie jest dobra dla karoserii . Ale czy plastikowym zderzakom też szkodzi
_________________ Sandero dla bratanka a dla mnie Captur
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3954 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-12-06, 08:31
wlodarek1 napisał/a:
A czy to jest dobrze , że mój zderzak się błyszczy czy nie
Nie wiem czy dobrze, po prostu zdziwiło mnie, że jest w stanie tak błyszczeć... Przecież faktura tworzywa jest matowa a ten wygląda (przynajmniej na tym zdjęciu) jakby to był zderzak z wyższej wersji Sandero, lakierowany na czarno
Natomiast zderzak przedni wygląda normalnie.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2022-12-06, 08:31, w całości zmieniany 1 raz
A czy to jest dobrze , że mój zderzak się błyszczy czy nie
Nie wiem czy dobrze, po prostu zdziwiło mnie, że jest w stanie tak błyszczeć... Przecież faktura tworzywa jest matowa a ten wygląda (przynajmniej na tym zdjęciu) jakby to był zderzak z wyższej wersji Sandero, lakierowany na czarno
Natomiast zderzak przedni wygląda normalnie.
Bo tylni jest lakierowany, najprawdopodobniej po jakiejś przygodzie blacharskiej
Wysłany: 2022-12-14, 18:19
Route i kapelusznik - przecież widzicie , że ta druga sandusia ma całkiem innną rejestrację ;
TLW - nawet nie wiem z jakiego to jest miasta .
Mój bratanek chciałby mieć swoje własne auto , by jeździć nim do pracy .
Ale używanego boi się kupić , a na nowe go nie stać
Ostatnio zmieniony przez wlodarek1 2022-12-14, 18:20, w całości zmieniany 1 raz
Miasto leżące w połowie drogi między Częstochową a Kielcami słynące ze sera i kolei oraz pewnego polityka, który przyczynił się do uzyskania połączenia kolejowego z Krakowem i Warszawą
_________________ Paweł
Ostatnio zmieniony przez nowy 2022-12-14, 19:37, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2022-12-25, 14:26
To ciekawe - czy kierowca tej sanderki z włoszczowej udziela się tutaj na forum OFFTOP ; choć dziś są święta i powinniśmy się wszyscy cieszyć - ja napiszę o smutnej sprawie ;
już od ponad tygodnia ja i moja matka mamy uporczywy kaszel i ''flagmę '' w piersiach . Temperatura podwyższoną raczej nie jest , uniwersalny test na wirusy grypy i covida - pokazał dziś mi , że wirusa nie mam . Byliśmy ostatnio 2 razy u lekarza , ale przepisane tabletki nie pomagają , przynajmniej mojej 89-letniej matce . Od kuzyna , który mieszka w białymstoku , dowiedziałem się , że jego żona która jest nauczycielką - również ma to samo . Czy to jest grypa , czy coś innego skoro testy pokazują brak wirusów
A mego bratanka ta choroba na razie nie dotknęła i to on tylko jeździ samochodem przez ostatni tydzień
Ostatnio zmieniony przez wlodarek1 2022-12-25, 14:37, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2023-06-11, 09:20 Co lepsze z automatem - sandero czy clio ?
Noszę się z zamiarem zmiany auta z obecnej sandero , na auto z automatem .
W tym samym salonie dacii/renault można dostać wersję stepway sandusi z bezstopniowym
automatem i tradycyjnymi dla dacii - nieocynkowanymi blachami z gwarancją na korozję na 6 lat . Można też kupić za cenę o około 8000 wyższą - clio - z takim samym bezstopniowym automatem i ocynkowanymi blachami z 12-letnią gwarancją na korozję . Co byście wybrali pomiędzy tymi dwoma autami
Pkt 2 ; na ile wycenić 7-letnią sandero acces z przebiegiem 16500 km
Z tą gwarancją na korozje pewnie można patrzeć z przymrużeniem oka. Tak czy siak bym brał clio. Przy tych cenach te 8 tysięcy nie wydaje się być dużo a będziesz miał lepszy komfort itp.
Z tą gwarancją na korozje pewnie można patrzeć z przymrużeniem oka. Tak czy siak bym brał clio. Przy tych cenach te 8 tysięcy nie wydaje się być dużo a będziesz miał lepszy komfort itp.
Ale tu mowa o wersji Stepway, gdzie jednak komfort dla kogoś z grupa inwalidzką, bedzie lepszy
Wysłany: 2023-06-13, 10:04
Niestety , ale pozostał mi jeszcze największy problem -
- jak przekonać rodzinkę do zmiany auta . Moja 89-letnia matka uważa , że skoro mało się jeździ , to wystarczy obecne auto . A na dodatek 7-letnie sandero ze stanem 16500 km na liczniku jest wg mojej mamy za nowe by go sprzedawać . A mój bratanek - 30-letni sprawny człowiek również uważa że szkoda wydawać ponad 92 000 zł na nowe clio techno xtronic . Jaka jest różnica między mną a moim bratankiem widzicie na dołączonych fotkach .
Jak myślicie , kto ma rację
Wysłany: 2023-06-13, 10:24
Ale tu jest dwoje na jednego . Oprócz matki jest jeszcze bratanek .
A na dodatek ; taka kwota jak 92 000 zł powstała nie tylko z moich oszczędności ,
ale również oszczędności matki
Według mnie, to obecnym sandero pojeździsz bez problemu do końca swoich dni. Jeśli chcesz mieć luxus, to lepiej iść w Stepway niż Clio, bo młodszy sie nie będziesz robić, a do wysokiego sie lepiej wsiada i wysiada.
Nie mam pojęcia czy masz fundusze czy nie i nie jest to moja sprawa. Jak masz wydać wszystkie oszczędności swoje i mamy, to bym dał spokój ze zmianą. Masz bardzo analogowe auto o niskiej awaryjnosci.
Najrozsądniejszym, najbezpieczniejszym i najekonomiczniejszym dla Ciebie oraz innych użytkowników dróg wyjściem w Twojej sytuacji patrząc na wszystkie aspekty będzie przerzucić się na TAXI.
Ostatnio zmieniony przez Black Dusty 2023-06-13, 12:56, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum