mam Dustera 2022 od lipca. Problem jest taki,że podczas słuchania muzyki przez USB występuje skokowy przyrost basu między 2 a 3. Podczas jazdy i słuchaniu muzyki na 2 jest za cicho, po podkręceniu na 3 nie daje się długo jechać bo od ilości basu bolą uszy. Nie ma niestety korektora w radiu. Próbowałem w telefonie zainstalować equalizer, działa przez słuchawki ale nie ma wpływu na przesył przez USB lub Bluetootha. Macie jakieś rady?
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-12-19, 10:16 Re: Za dużo basu
Piotrjg napisał/a:
Media Nav, mozna tylko podglosnic. Zadnego balansu, tonow wysokich lub niskich.
Każde MediaNav ma regulację- osobno wysokie średnie i niskie, oraz opcję "loudness", suwaki regulacji są na jednym ekranie razem z regulacją balansu i fadera. A w ogóle, to coś dziwnego z tym basem- normalnie na 3 podczas jazdy to radio ledwo słychać, zwykle słuchamy od 6-8 w górę...
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2022-12-19, 10:29, w całości zmieniany 3 razy
Media Nav, mozna tylko podglosnic. Zadnego balansu, tonow wysokich lub niskich.
Każde MediaNav ma regulację- osobno wysokie średnie i niskie, oraz opcję "loudness", suwaki regulacji są na jednym ekranie razem z regulacją balansu i fadera. A w ogóle, to coś dziwnego z tym basem- normalnie na 3 podczas jazdy to radio ledwo słychać, zwykle słuchamy od 6-8 w górę...
Po lifcie.
No, chyba ze ktos ma taki i wie gdzie szukac.
Od lat to siedzi w tym samym miejscu: Ustawienia-Dźwięk-wejść w opcję BAL/FAD
Film pokazuje od 9:30: KLIKNIJ
Dziękuję bardzo za podpowiedź. Faktycznie pogrzebałem i można ustawić wg upodobań. Bas był do końca podkręcony - tzn ktoś się bawił w serwisie i nie zmienił ustawień spowrotem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum