Jeżeli zapłaciłeś jak ja za dodatkową wymianę to dla serwisu ona nie istnieje. Darmowa wymiana z ES jest po 30 tys. lub po 2 latach.
Tak też usłyszałem w salonie.
Witam
Mam takie pytanko panowie i panie, w tym miesiącu mam podobno odebrać moją Dacie i chciałbym wykupić easy service i oczywiście gwarancję na 5 latek ale rzecz jasna salony mają ciśnienie żeby wpychać autka na raty w tedy klient jest lepszy (takie moje odczucie) czy może da rady wynegocjować ten pakiet w promocyjnej cenie ale bez kredytu ?
Jeśli chodzi o kredyt to nie możesz spłacić po miesiącu..po trzeciej racie możesz spłacić resztę, do tegu musisz dzwonić gdzieś tam tłumaczyć się że chcesz spłacić wcześniej i takie pierdu pierdu. Wolałbym nie brać tego kredytu no i też może ktoś kupował za gotówkę i jakoś mu się udało wydębić te pakiet. Byłbym wdzięczny za wskazówki
Tylko przy kredycie, ale brać kredyt żeby to się opłacało to nie sądzę żeby to był dobry biznes. Ja brałem samochód za gotówkę i nie brałem tej Umowy easy serwice bo dla mnie jest nieopłacalna.
Panowie. Przeglądy to jedno, ale jest jeszcze przedłużona gwarancja! Gdyby nie ona to bym płakał i płacił, a tak mi tyłek uratowała! A problem wylazł akurat po upływie 3 lat...
Wszystko zależy do tego jak będziesz użytkował samochód i ile km zrobisz
Na moim przykładzie to ( nie pamiętam ile zapłaciłem, a miałem w promocji, bo w kredycie 50/50), a wziąłem wariant na 5 lat i 80 kkm w 2020 roku.
Z ES załapałem sie na 2 wymiany oleju, wym filtra kabiny i powietrza, świec, a za 4 tyg wymiana płynu hamulcowego filtra kabiny.
Na chwilę obecną przejechane 73500 km więc przy takim użytkowaniu sie troszkę sfrajerowałem, ale człowiek nie wszystko przewidzi, bo 17 kkm mam nadprogramowe po wypadku syna i częstych wizyt w szpitalach i ośrodkach rehabilitacyjnych, więc niestety u mnie czas się skróci
_________________ Paweł
Ostatnio zmieniony przez nowy 2023-01-21, 11:13, w całości zmieniany 1 raz
Wszystko zależy do tego jak będziesz użytkował samochód i ile km zrobisz
Myślę że około 15000 rocznie i myślę że nie opłaca się w moim przypadku bo na wymianę oleju to i tak będę chciał robić po 2000km i po 5000 km oraz jak zawsze później po 10000km.
Osobiście wolę zrobić dotarcie silnika w starym stylu bo na pewno przyniesie to korzyść w przyszłości. Widziałem filmik jak wymieniał olej po 2000 i filtr właśnie w duster i okej z nalotem srebrnym oraz opiłki w filtrze . Jak pochodzi jeszcze 13000 na takim oleju to nie ma szans żeby skrucilo to żywotność tego silnika. Dlatego serwisy teraz wymyśliły sobie pierwszą wymianę po 30000 lub roku. Kiedyś były gorsze materiały filtry i oleje oraz technologie a silniki wytrzymywały więcej bo były docieranie.
1. Przy zakupie dustera zaoferowano mi easy service za 3 499 zł (zakup na leasing) i przedłużona gwarancja na 5 lat i do przebiegu 100 tysięcy km. Opłaca się dokupić czy lepiej płacić za przegląd co roku. Szacuje że w ciągu 5 lat zrobie coś ok 90 tysięcy km.
2. Chyba gdzieś mi się rzuciło w oczy na forum, że ta cena jest standardowa i idzie dużo zbić, coś kojarzę ok 2 500 zł ? Potwierdzi ktoś ?
Ktoś tu kiedyś przeliczał ile wyjdzie za przeglądy osobno, a ile w pakiecie. Poszukaj albo sam policz.
Ja kupiłem z pakietem. I tak płacę raty więc mnie to niewiele miesięcznie drożej wyszło. Plus jest taki, że ceny przeglądów rosną, a ty masz już zapłacone. Gdy nie było takiej inflacji to wyglądało bardziej kusząco. Teraz nie wiadomo co będzie większe - spadek wartości pieniądza czy wzrost kosztów serwisu.
Dodatkowa gwarancja brzmi fajnie, ale musiałby się ktoś wypowiedzieć kto z niej skorzystał jak to wyglądało w rzeczywistości.
przy liczeniu kosztów weź pod uwagę, że wymiany oleju czy filtrów gazu są w tej chwili wydłużone do 30tyś km lub dwóch lat. Jak będziesz chciał bardziej zadbać o auto to dodatkowe koszty i tak wpadną.
napewno będę chciał wymieniać olej częściej, czy w takim przypadku wystarczy że zapłacę za olej czy za wymianę też będę płacił ? Pewnie opcja numer dwa XD
Ja wymieniam sobie w ASO olej i filtr pomiędzy przeglądami rekomendowanymi przez producenta (nie przekracza 500 pln) ale dzięki Easy Service miałem raz naprawianą a później wymienioną skrzynię biegów po 3,5 roku użytkowania, a teraz wybite zawieszenie - nie wydałem dotąd ani złotówki.
Witam kupiłem Dustera 999cm i gaz terazzatanawiam się nad wykupem eesy serwis czy się opłaca jak z przeglądami za coś place. Mój pierwszy nowy samochód
Marka: brak
Model: brak
Silnik: brak Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Kwi 2023 Posty: 42 Skąd: SK
Wysłany: 2023-06-17, 23:56 Re: Easy serwis
marcel1825 napisał/a:
Witam kupiłem Dustera 999cm i gaz terazzatanawiam się nad wykupem eesy serwis czy się opłaca jak z przeglądami za coś place. Mój pierwszy nowy samochód
Witam. Ile czekałeś na odbiór, tzn. kiedy zamawiałeś? Ja zamawiałem prawie dwa miesiące temu i nie było w ofercie easy service.
Marka: Dacia
Model: 2x Logan 2x Logan MCV, Logan II i III, Jogger
Silnik: 1.4MPI, 2x1.6MPI, 1.2 16V, 1.0SCE, 2x 1.0TCE
Rocznik: 2005, 2005, 2008, 2014, 2017, 2022, 2024
Wersja: Logan Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 329 Skąd: Polska centralna
Wysłany: 2023-06-17, 23:57
Myślę, że warto.
Nie spojrzałem ile wyniósł serwis po roku, ale ten po 30 kkm kosztował ponad 800 zł. Jeśli zrobisz do tych 80 kkm 2 serwisy B (ca 800 zł) i dwa lub 3 serwisy A (coś mi się kojarzy ok. 400 zł) to "wyjdziesz na 0". Ale "w kieszeni" masz dodatkowe 2 lata gwarancji, co w przypadku problemów w turbiną może okazać się zbawienne. Dla utrzymania gwarancji możesz na serwis B dostarczyć materiały eksploatacyjne by obniżyć jego koszt (90 kkm itd).
Polecam
Coraz bardziej jestem zadowolony, ze nie wykupiłem pakietu przeglądów.
Pierwszy przegląd po roku 15 tys km-256zł-olej wymieniłem poza ASO,
Drugi przegląd po dwóch latach(parę miesięcy brakuje-4)i 30 tys km. 352zł-olej i filtr miałem swój.
Czyli po dwóch latach koszty obowiązkowych serwisów i wymian wynoszą nie całe 800zł
256+352+173(olej i filtr).
W Eysy Serwice masz policzony olej na zbójeckiej marży ASO. A będziesz chciał wymienić częściej to i tak będziesz musiał dopłacić.
Marka: Dacia / Renault
Model: Duster / Captur
Silnik: 1.0Eco-G / 1.2tce
Rocznik: 2021 / 2014 Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 1344 Skąd: Kępno
Wysłany: 2023-07-10, 07:29
U mnie samą usługa wymiany oleju i filtra w kwietniu (45tys) kosztowała 251zl, więc sądzę że raczej bym się z całym przeglądem na 30tys/2lata nie zmieścił w 352zl :( tymczasem "zaraz" będzie przegląd na 60tys - ciekawe ile byłby wyceniony z częściami poza umowa ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum