Wysłany: 2023-03-02, 19:10 Zgasł i nie chciał odpalić - logan 1,2 16v
Witam koledzy.Dzisiaj miałem przykrą niespodzianke w daci logan 1,2 16v.Ruszając ze skrzyżowania auto zgasło i to na środku skrzyżowania.Próbowałem zapalić ale po wcisnieciu pedału gazu gasł.Jakby się dławił.piesi pomogli zepchnąć mnie na bok .Po chyba 5 razie auto odpaliło jakby nigdy nic.Świece nie dawno wymieniałem,przewodów nie.Co może być tego przyczyną,domyślam że jest wiele.Elm327 nie wykazał błędów,paliwo to samo co zawsze.Czy zawory mogą być za to odpowiedzialne?Pozdrawiam.
Ok tak zrobię,myślałem że może to przewody zapłonowe.Popsikałem rano przewody i nie widziałem zadnych iskierek :).Więc to nie chyba one.A czujnik położenia wału gdzie się znajduje w 1,2 16v ? Jakby był uszkodzony to pojawia się chceck na desce ?
Ostatnio zmieniony przez Seba 2023-03-03, 05:32, w całości zmieniany 2 razy
Ja w ś.p. Skodzie Felicji 1,6 miałem parę razy niemożliwość zapalenia, która samoistnie się po kwadransie naprawiała. Podejrzenie było na moduł elektronicznego zapłonu - za którymś razem rodzinny serwis dojechał z zamiennikiem i potwierdził diagnozę. Wymiana zakończyła temat. Sprawa częsta w silnikach VW.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-03-03, 07:19
Ja tak miałem w gaźnikowym P106 - moduł tranzystorowy zapłonu się przegrzewał i przestawał dawać impulsy wyzwalające iskrę z cewki. Po odczekaniu nastu minut wracał do pracy.
No ale to raczej nie w przypadku wtrysku wielopunktowego z komputerem sterującym.
Tam jest jedna wspólna cewka czy każda świeca ma własną ?
Jedna.Nie wiem już od czego zacząć.Dzisiaj rano odpalił odrazu.Po paru minutach wyłączyłem silnik i znowu chciałem zapalić.Zapalił ale musiałem chcechłać.Zauważyłem że czasem dostaje duze obroty przy zapalaniu jakbym nacisnął pedał gazu, nawet na ciepło.Nie wiem ile ale duże.
Ostatnio zmieniony przez Seba 2023-03-03, 08:00, w całości zmieniany 1 raz
Doraźnie wymień przewody WN, świece zapłonowe, przeczyść czujnik położenia wału, przemyj przepustnicę, przeczyścić styki w wtykach w wiązce kablowej odpowiedzialne za zapłon tj wtyki do cewki zapłonowej i inne wtyki (można popsikać środkiem do elektroniki tak jak np KONTAKT)...
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Ciesz się , że nie masz silnika diesla tam to dopiero jest ciasno pod maską od czesci ukl wtryskowego, po dolotowy itd i ręce poharatane zawsze bo trzeba wszystko wokol powykrecać
Witam,zdaje relacje.Wymieniłem czujnik położenia wału.Problem dalej występuje .Rano odpalił i po 4 minutach zgasiłem sinik Ponowna próba odpalenia chcechłanie ale po wciśnięciu pedału gazu szybciej odpala.Bez wciśniętego gazu dłużej to trwa.
Ostatnio zmieniony przez Seba 2023-03-06, 19:39, w całości zmieniany 1 raz
Niestety zdiagnozowanie nie jest takie proste.Czyściłem dzisiaj przepustnice ale niestety nie miałem pendzelka pod ręką,samą szmatką.Brudna według mnie nie była.
Ostatnio zmieniony przez Seba 2023-03-07, 17:51, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum