Nie świeci mi się dodatkowe światło stopu. Prawdopodobnie żaróweczka.Podejrzewam że tego typu akcje gwarancji raczej nie podlegają.
Ale za nic nie potrafię wymontować tej lampy. Od wewnętrznej strony pokrywy bagażnika są dwie zaślepki po wyjęciu których nie widzę żadnych ewentualnych zatrzasków aby wysunąć tą lampę.
Wymieniał, albo demontował ktoś tą lampę. Z góry dziękuję za podpowiedz jak to zrobić bo nie chcę na siłę jej wypychać aby czegoś nie uszkodzić.
dzięki
Przeglądałem w swoją instrukcję książkową, ale jest uboższa i ograniczyła sie do jednego zdjęcia z informacja aby odłączyc lampe po wyjęciu.
Czyli wygląda na to ze jest na wcisk. Jutro przetestuje.
Faktycznie jest na wcisk.
Żeby niczego nie uszkodzić fajnie przydały się takie drewniane łopatki do patelni którymi od góry podważyłem lampę. Później żaróweczka łatwo dostępna że nie trzeba niczego demontować już w lampie.
W instrukcji zalecane ASO, ale na spokojnie samemu można temat w 5 minut ogarnąć.
Dzisiaj w czasie jazdy dostałem komunikat "Skontroluj światło Stop". Pojawiło się 2-krotnie - po krótkim postoju też wróciło przy wciskaniu hamulca. Podjechałem pod dom i sprawdziłem - wszystkie żarówki świecą. Komunikat też o dziwo zniknął. O co chodzi? Przed testowaniem otwierałem klapę bagażnika Może znowu coś z tą nieszczęsną wiązką jak w modelu SS II? Miał ktoś w Sandero 3 generacji taki problem? Tutaj też się przecierają wiązki przy przejściu do klapy bagażnika?
To była jednak żarówka... Była w taki sposób przepalona, że czasami włókno żarowe kontaktowało i się świeciła. Dlatego komunikaty pojawiały się i znikały.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum