Marka: Ford
Model: Mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 2003
Wysłany: 2022-12-10, 00:18
Czy dłużej czeka się na dacię z LPG czy wyłącznie na benzynie ?
Albo z jakimiś konkretnymi dodatkami ?
Czy zauważyliście tu jakąś prawidłowość ?
i takie pytanie, czy przy odbiorze płaci się cenę która figuruje w momencie odbioru czy w momencie zamówienia ? Czy można przy składaniu zamówienia "zamrozić" sobie cenę aby byc nieczułym na przyszłe możliwe podwyżki ?
Wydaje mi się że na LPG czeka się dłużej, jeśli chodzi o dodatki pewnie jakiś wpływ też jest na to, widać było to w salonach, przez pewien czas, były dostępne tylko w benzynie. Ja miałem gwarancję ceny przez 6 miesiecy. Masz to wpisane na umowie. Dostawa aut do salonów się ruszyła widać więcej samochodów u dilerów dostępnych od ręki. Prosze pamiętać że w przyszłym roku planowane podwyżki nowych na poziomie 15-25% można powiedzieć powariowali. Wspomnę jeszczę że wszelkie usługi serwisowe też poszły do góry.
Ostatnio zmieniony przez marsko 2022-12-10, 11:04, w całości zmieniany 2 razy
OK, a jak to jest w praktyce? Gwarancja ceny do 6 miesięcy, termin dostawy krótszy niż 6 miesięcy. Co w przypadku przedłużania dostawy powyżej 6 miesięcy. Cena zostaje czy wtedy z automatu podnoszą? Proszę o wypowiedź odbierających powyżej gwarantowanej ceny. Teoria jedno a praktyka?
Podjadę przy najbliższej okazji do salonu i podpytam. Jak sie coś dowiem do napisze na forum.
Dzwoniłem do salonu i dostałem informację ze auto powinno być u nich 19.12.2022 - czyli za tydzień.
To by było czekania 3 miesiące i 4 dni, ale zobaczymy czy tak bedzie ...
Dacia Duster Journey plus multikamera, plus nawigacja, plus dostęp bezkluczykowy( karta Hands Free). ,silnik 1.0 z lpg . Zamówiony 3 sierpnia, dzisiaj dotarł do domu Pierwsze wrażenia super Trochę ponad 4 miesiące to chyba dobry czas
Wczoraj po południu bezkluczykowy JORNEY dci 115 MY23 z salonu w Zielonej Górze odebrany, do domu 150 km dojechane. Pozdrowienia Noworoczne dla wszystkich.
Witam. Zamówiona 19 września Dacia Duster lpg wczoraj wjechała na centralny plac w Bytomiu.
Ile trwa legalizacja zbiornika lpg i jazda do salonu do Bydgoszczy.
Marka: Ford
Model: Mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 2003
Wysłany: 2023-03-02, 15:37
Odebrałem zamówionego w połowie grudnia Joggera Expression 7os benzyna, czas nieco ponad 2 miesiące.
Przejechałem 20 km i spalanie pokazuje 11 litrów/100km, normalne to jest na początku ?
Zresetuj, jakiego spalanie spodziewasz się po "trasach" w postaci wjazdu na platformę kolejową, statek, lawetę?
Ja bym się bardziej spodziewał z tych pierwszych kilometrów przed wjazdem do salonu jakichś 15-20 litrów. U mnie z pierwszego kilometra po odpaleniu na zimnym silniku nigdy nie mam mniej niż 13-14 l/100 km. Po 2 km spada do około 10 l. I to w Sandero, czyli nieco mniejszym i lżejszym samochodzie.
Dacia Sandero ECO -G-100 LPG . Zamówiłem 30 września 2022. Odebrałem z salonu w Łodzi 26 stycznia 2023. Jak się dowiedziałem od 15 grudnia stał na placu w Bytomiu, tylko nie miał go kto przywieźć do Łodzi.
Ostatnio zmieniony przez Felicjand 2023-03-25, 13:41, w całości zmieniany 1 raz
Niestety - zamówiony miesiąc temu duster SL extreme, diesel, 4x4, pomarańczka nie będzie już produkowany i zamówienie zostało anulowane.
Po perturbacjach z dealerem zgodziłem się dopłacić 5k do wersji Extreme w kolorze szarym. Mimo zmiany zamówienia, mają zostać dotrzymane uzgodnione wcześniej terminy dostaw.
"Zamówienie/data - [klepsydra] czas - fabryka/data - czas - transport/data - czas - plac centralny/data - czas - dostawa/data - czas - dostarczenie do salonu/data - czas - odbiór przez klienta/data".
"Zamówienie/data - [klepsydra] czas - fabryka/data - czas - transport/data - czas - plac centralny/data - czas - dostawa/data - czas - dostarczenie do salonu/data - czas - odbiór przez klienta/data".
Salon twierdzi, że do końca maja uda mi się odebrać samochód.
Z obrazka wynika, że dopiero min. 12.06
Marka: brak
Model: brak
Silnik: brak Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Kwi 2023 Posty: 42 Skąd: SK
Wysłany: 2023-05-01, 20:16
Sandero Stepway Extreme prawie max konfig bez nawigacji, do tego chlapacze i blacha na próg bagażnika, zamówiony w trzeciej dekadzie kwietnia br., do odbioru ma być za 6 miesięcy. W umowie gwarancja ceny 6 miesięcy, zapłacony zadatek 2000zł.
Sandero Stepway Extreme prawie max konfig bez nawigacji, do tego chlapacze i blacha na próg bagażnika, zamówiony w trzeciej dekadzie kwietnia br., do odbioru ma być za 6 miesięcy. W umowie gwarancja ceny 6 miesięcy, zapłacony zadatek 2000zł.
Najnowsze wieści o moim zamówieniu nie są tak optymistyczne jak w salonie ...
Jeśli auto rzeczywiście będzie drugiego lipca do odbioru to znak, że poczekam na nie 3,5 miesiąca... Czyli o miesiąc dłużej niż deklarował salon.
Marka: brak
Model: brak
Silnik: brak Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Kwi 2023 Posty: 42 Skąd: SK
Wysłany: 2023-05-12, 18:30
MASMIx0912 napisał/a:
Najnowsze wieści o moim zamówieniu nie są tak optymistyczne jak w salonie ...
Jeśli auto rzeczywiście będzie drugiego lipca do odbioru to znak, że poczekam na nie 3,5 miesiąca... Czyli o miesiąc dłużej niż deklarował salon.
Salon zadeklarował tylko 2,5 miesiąca czekania? Gdzie się odbywa produkcja? U mnie Maroku i te 6 miesięcy jest optymistyczną wersją. No chyba że Zielona Góra z racji bliskości Niemiec jest w grupie zamówień nazwijmy to 'niemieckich' czyli uprzywilejowanych i dlatego sprawę traktują priorytetowo.
@dss3e Produkcja bankowo nie w Maroko, bo VIN mojego auta zaczyna się na VF1 a nie na UU1
Nic nie wiem o tym, żeby niemieckie zamówienia miały pierwszeństwo. Ja kupuję auto w naszym krajowym salonie.
Mój sprzedawca zadeklarował ze moje auto będzie wyprodukowane w maju 2023 i odbiór do końca maja 2023. Serwis myDacia pokazuje 12.06 - 02.07 więc jest spora rozbieżność.
Moje posty zamieszczam na forum informacyjnie 😀 Zobaczymy ile finalnie będę czekał na odbiór.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum