Pierwsze tankowanie AdBlue przy przebiegu 8 kkm - 10 l do pierwszego odbicia pistoletu, drugie tankowanie przy 24600 km - 10 l do drugiego odbicia pistoletu. Obydwa tankowania po wyświetleniu komunikatu o dolaniu AdBlue przed 2400 km; 50% autostrada, 50% miasto i drogi podmiejskie.
Marka: dacia
Model: dacia
Silnik: 1,5 Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2015 Posty: 386 Skąd: Polska
Wysłany: 2023-06-05, 21:29
Cistu napisał/a:
Pierwsze tankowanie AdBlue przy przebiegu 8 kkm - 10 l do pierwszego odbicia pistoletu, drugie tankowanie przy 24600 km - 10 l do drugiego odbicia pistoletu. Obydwa tankowania po wyświetleniu komunikatu o dolaniu AdBlue przed 2400 km; 50% autostrada, 50% miasto i drogi podmiejskie.
ja od 1 tankowanie przejechałem już 22 tys i dalej nic się nie wyświetla
W celu sprawdzenia ilości ja bym już dotankował z dystrybutora.
Marka: dacia
Model: dacia
Silnik: 1,5 Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2015 Posty: 386 Skąd: Polska
Wysłany: 2023-06-07, 22:16
Cistu napisał/a:
dacia napisał/a:
Cistu napisał/a:
W celu sprawdzenia ilości ja bym już dotankował z dystrybutora.
ja poczekam według instrukcji. Najwyżej nie odpalę i po lawetę zadzwonię i niech robią. Jak wleję to powiedzą,że nie zgodnie z instrukcją. W planach mam w razie ,,w" nagrać filmik,że nic się nie paliło i będę miał podkładkę. Ogólnie czekam na koniec gwarancji i tnę badziewie przy pierwszej lepszej okazji
Moim zdaniem to adblue leją w ASO a ponieważ teraz jest drogie to leją jedną bańkę 5l lub nawet mniej, zamiast pod korek jak lali kilka lat temu jak było tanio.
Ja pierwszy raz jak dolewałem to wynikało to z jakiegoś zwieszenia czujnika i weszło może z 4 litry, kolejna dolewka zajeła ponad 22 tyś km.
Zarówno w ASO jak i sam lałem z baniaków dosłownie po korek tj. aż się wylewało, spłukałem i nic się nie dzieje.
Za każdym razem próbowałem na stacji BP ale coś te pistolety nie kompatybilne z moim wlewem są i praktycznie od razu odbija.
Ostatnio zmieniony przez Łukasz_M 2023-08-21, 22:03, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum