Wysłany: 2023-06-21, 10:35 Poduszka silnika Lodgy Stepway benzyna 1.3
Witajcie mam potrzebę wymiany prawej poduszki (łapy) silnika w Lodgy Stepway 1.3 z 2019 r.
Niestety jest problem z dostępnością tej części. Stąd pytanie czy taka sama cześć nie występuje może w innych modelach samochodów koncernu?
Nie spodziewałem tak niskiej dostępności części do tego samochodu. To nie pierwsza rzecz, z którą mam kłopot.
Panowie dziękuję za szybką reakcję. Podzwoniłem, poszukałem i skończyło się na zamówieniu w ASO. Przyjedzie z Francji w terminie do 2 tygodni i cenie 415 zł netto. Z ceną mogło być gorzej, bardziej boli czas oczekiwania.
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2023-06-21, 14:56
GregW napisał/a:
Panowie dziękuję za szybką reakcję. Podzwoniłem, poszukałem i skończyło się na zamówieniu w ASO. Przyjedzie z Francji w terminie do 2 tygodni i cenie 415 zł netto. Z ceną mogło być gorzej, bardziej boli czas oczekiwania.
Ciekawe czy to będzie 2 tygodnie :)
Jestem pełen podziwu dla Renault że mając magazyn centralny dla Europy wschodniej w Francji i mając tam stany magazynowe potrafią jedną część sprowadzać 2 tygodnie. Co tyle trwa? Odnalezienie na magazynie? Zeskanowanie kodu? Czy może naklejenie naklejki "Renault Polska Święcice"?. Bo sam transport to pewnie maks 2-3 dni.
Obstawiam, że lean-zamówienia i just-in-time-transport: pierwszy tydzień na sprowadzenia części od dostawcy, bo przecież w w tym centralnym magazynie czekają na wysyłkę tylko części już zamówione, a drugi tydzień na cotygodniowy fracht, bo przecież nikt nie będzie wysyłał zamówień tylko dlatego, że już czekają... <;
Ciekawe czy to będzie 2 tygodnie :)
Jestem pełen podziwu dla Renault że mając magazyn centralny dla Europy wschodniej w Francji i mając tam stany magazynowe potrafią jedną część sprowadzać 2 tygodnie. Co tyle trwa? Odnalezienie na magazynie? Zeskanowanie kodu? Czy może naklejenie naklejki "Renault Polska Święcice"?. Bo sam transport to pewnie maks 2-3 dni.
nie doceniasz branży automotive. pewna szyba czołowa wyprodukowana w Polsce, zamówiona w Polsce, pojechała sobie do magazynu w Polsce stamtąd do Hamburga, stamtąd do Meksyku, w Meksyku odwiedziła fabrykę i centralny magazyn po czym popłynęła do Hamburga skąd do magazynu marki w Polsce i wreszcie do dealera czas operacji - 5 miesięcy zadowolenie klienta po odbiorze auta bezcenne I nie nie była to Dacia czy grupa VAG, o wiele bardziej prestiżowy producent.
Marka: Dacia
Model: Sandero II
Silnik: 1 SCe
Rocznik: 2018 Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Lis 2021 Posty: 172 Skąd: centralna Polska
Wysłany: 2023-06-21, 16:20
chrom6 napisał/a:
pewna szyba czołowa wyprodukowana w Polsce, zamówiona w Polsce, pojechała sobie do magazynu w Polsce stamtąd do Hamburga, stamtąd do Meksyku, w Meksyku odwiedziła fabrykę i centralny magazyn po czym popłynęła do Hamburga skąd do magazynu marki w Polsce i wreszcie do dealera czas operacji - 5 miesięcy
Całe szczęście, że się po drodze nie stłukła. Szkło to deliatna sprawa
na popularnym w Polsce serwisie aukcyjnym jest kilka sztuk dostępnych od ręki i w lepszej cenie niż ASO, także może tam się znajdzie szybciej (i taniej)
pewna szyba czołowa wyprodukowana w Polsce, zamówiona w Polsce, pojechała sobie do magazynu w Polsce stamtąd do Hamburga, stamtąd do Meksyku, w Meksyku odwiedziła fabrykę i centralny magazyn po czym popłynęła do Hamburga skąd do magazynu marki w Polsce i wreszcie do dealera czas operacji - 5 miesięcy
Całe szczęście, że się po drodze nie stłukła. Szkło to deliatna sprawa
w ramach walki z zanieczyszczeniem środowiska szyba pakowana jest w karton, folię i masę styropianowych przekładek o osłonek krawędzi. nawet jak się przewróci to nic się nie dzieje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum