Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2017
Wysłany: 2023-07-30, 19:58 Media Nav 9.1.3 uwolniona - denerwujący dźwięk fotoradarów
Witam,
Posiadam media nav 9.1.3. uwolnioną z najnowszymi mapami. Wszystko jest ok poza informacjami o fotoradarach - jeżeli nawigacja wykryje fotoradar w odstępie około 1km ode mnie i jadę szybciej niż dozwolona prędkość na fotoradarze, to występuje sygnał pikający w mniej więcej sekundowych odstępach. Jest to o tyle kiepskie, że muszę zwalniać np do 50km/h na długo zanim wjadę w teren zabudowany, bo no fotoradar jest zaraz na wjeździe. Dużo też ostatnio jeżdżę z dziećmi i ten sygnał je wybudza.
CY jest jakiś złoty środek aby ściszyć to powiadomienie ale wciąż posiadać informacje o fotoradarach?
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1955 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2023-07-30, 20:26
Można spróbować w ustawieniach radia w, opcji dźwięki przyciszyć te wydawane przez nawigację ale nie sprawdzałem, czy sygnały od fotoradarów również zostaną przyciszone. Innym wyjściem jest naciśniecie ikony fotoradaru kiedy się ona pojawi i wtedy dźwięki te zostaną wyciszona i tak robić za każdym razem gdy komunikat ten nam się pojawi. Ja tak robię i według mnie jest ok. Z ciekawości w jakim wieku masz dzieciaki, że tak reagują na te sygnały? Ja ze swoja trójką jeżdżę od lat i powiem szczerze ani razu nie obudziły się kiedy na trasie by jakiś fotoradar.
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2017
Wysłany: 2023-07-31, 04:00
Dzięki, na pewno się przyda opcja z naciśnięciem fotoradaru. Dzieci w wieku 2 i 5 lat. Budzą się jak nie zwolnię i pykanie trwa ponad 30 sekund. Nawigację mam ustawioną na głośność 15.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum