Możecie mi podpowiedzieć jakie żarówki są w przednich przeciwmgłowych mojej dacii Dokker . Czytam i wyszukałem h16. Nigdzie nie znalazłem tego typu w wyszukiwarce. Tylko jakies ledy.
Marka: Dacia
Model: JOGGER Expression
Silnik: 1,0Tce 110KM@200Nm
Rocznik: XII 2024
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 58 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 2071 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2026-06-25, 18:25
Ja w swoim Jogerze założyłem bardzo podobne żarówki jak w linku. Na pewno świecą lepiej niż oryginalne. Przed montażem rozłożyłem je na części pierwsze ( trzeba odkręcić 2 srubeczki ), wyczyściłem to coś co miało być pasta termo przewodząca i nałożyłem nowa lepszej jakości ( thermal Grizzly). LEDy założyłem również do świateł drogowych i teraz całe przednie oświetlenie jest jednolitej barwy.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 89 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3855 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2026-07-07, 15:57
No dobra pochwalę się kupiłem te M-tech z linku powyżej (teraz nawet cena wynosi 139 PLN w tym przesyłka jeśli kupić przez inpost pay)
Miałem wcześniej zmodowane H9 - jasność i zasięg jest porównywalna z lekką przewagą LED - dodatkowo świecą one nieco szerzej lepiej doświetlając pobocze.
Jeden minus - po ich włączeniu startują dość głośne wentylatory chłodzenia i dodatkowo lekko czuć wibracje reflektora.
Ale ogólnie polecam - szczególnie w porównaniu do zwykłych H11
Zużycie prądu
H11 LEDr -13W
H11 halogen - 55W
H9 halogen - 65W
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum