Marka: Dacia
Model: MCV , Logan
Silnik: 1.5 dci 68 KM
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Mar 2010 Posty: 222 Skąd: Radom
Wysłany: 2014-07-02, 21:15
JA zreperowałem tak . Peka najczęściej w wiązce która jest w gumowej harmonijce . zmiana całego przewodu jest trudna . Najlepiej ( Ja tak zrobiłem ) to skróciłem wężyk przed i za gumą , wcześniej demontując obudowę drzwi i dosztukowałem na wcisk używając kawałka wężyka silikonowego ( miałem coś takiego , chyba od kroplówek ) USZCZELNIAJĄC I KLEJĄC NA BUDAPREN . Jak na razie działa . Węzyk jest elastyczny i nie pęka
Witam.
pomimo przeszukania (chyba) całego forumnie znalazłem nic na temat montażu (demontażu) tylnej dyszy w Dusterze. Wjeżdżając do garażu tyłem zahaczyłem o linkę do ręcznego otwierania bramy tylnym spryskiwaczem...pechozol, wiem, bo szansa był równa tej z Lotto...
Końcówka spryskiwacza wypadła z lekkim hałasem i za Chiny ludowe nie potrafię jej z powrotem wsadzić.
Na zewnątrz zostały mi w ręku dwa elementy: uszczelka i dysza. Nic nie wygląda na złamane...
Pomóżcie plissss
Tomek
Czy ktoś przerabiał temat wymiany tej wiązki którą biegnie przewód spryskiwacza między tylnym słupkiem a drzwiami bagażnika? Wczoraj odkryłem ułamany przewód mniej więcej w połowie tej gumowej harmonijki i doraźnie go zatkałem.
Znalazłem dawcę na necie, ale nie wiem na ile inwazyjna jest wymiana i czy nie prościej sztukować coś przewodem igielitowym...
Który bezpiecznik odpowiada za działanie pompki spryskiwacza? Patrzyłem w schemat i nie znalazłem lub nie domyśliłem się. Pompka przestała działać, a zanim pojadę do warsztatu chciałbym wykluczyć tę ewentualność (przepalony bezpiecznik). Logan MCV I (2008).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum