Wysłany: 2013-07-03, 21:15 Lusterko wsteczne - typy
Witam. Potrzebuje lusterko wsteczne do Dustera .Pytanie brzmi - Czy wszystkie Dacie maja takie same lusterko wewnetrzne?? Czy Bedzie pasowało z Logana ??
Jak najbardziej powinny pasować. Te same lusterka są również w Renault np. Scenic, Megane, Clio itp. Ten sam model występuje również w Peugeot i Citroen i chyba Volvo. Są to lusterka tej samej firmy DONNELLY. Poniżej zdjecia jak powinien wyglądać uchwyt lusterka dla pewności czy to jest to samo lusterko co w Dusterze .
Szukać na Allegro w kategorii :
Motoryzacja - Części samochodowe - Wyposażenie wnętrza - Lusterka wewnętrzne
w wyszukiwarce wpisać "Renault" lub "Dacia"
Lusterka od Renault, mimo żę są takie same jak w Dacii, są tańsze :). Sam kupiłem lusterko od Renault Megane w bardzo dobrym stanie z wysyłką za 17 zł w zeszłym tygodniu i jest takie samo jak w Dusterze (potrzebowałm sam uchwyt aby zrobić pewną modyfikacje, a nie chciałem uszkadzać oryginalnego)
lusterka.jpg
Plik ściągnięto 189 raz(y) 63,66 KB
Ostatnio zmieniony przez miguel 2013-07-12, 22:38, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia
Model: Dokker VAN
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2013 Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Mar 2014 Posty: 703 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-05-28, 12:24 Lusterko wsteczne - wymiary, typy i kompatybilność
Hej !
Jako że mam wersję VAN, więc wsteczne potrzebne jest średnio, a miejsce się marnuje,
pomyślałem żeby kupić lusterko wsteczne, rozbić lustro i pozostałej obudowie umieścić rejestrator jazdy i małą 3.5 calową nawigację. Lub ew miejsce na odwieszenie gruszki od CB.
A tak naprawdę - wszystko co tylko się zmieści :)
Pozostało tylko pytanie - jakie są wymiary tegoż lusterka ?
Jakby ktoś zmierzył - byłbym wdzięczny :)
znając Dacię i jej politykę wymienności części między modelami
Ref: 7701349373
Alpine
Clio I
Clio III
Dokker
Espace I
Espace II
Espace III
Extra
Fluence
Kangoo
Laguna
Lodgy
Logan I faza 1
Mascott
Master I
Master II
Megane I
Megane II
Megane III
R19
R21
R25
R5
Sandero
Trafic I
Trafic II
Twingo
Twingo II
Wind
Ref. 7700413867:
Clio II
Duster
Logan I
Logan II
Sandero
Scenic I
Thalia
Twingo
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-05-29, 10:31
laisar napisał/a:
mekintosz napisał/a:
Czym sie te dwa modele lusterek różnia ?
Bladego pojęcia nie mam (: - ale może jakiś odważny wojownik Bystre Oko przepatrzy fotki na Alle, Ibeju itp i znajdzie te X szczegółów...
Z ciekawości wklepałem te numery referencyjne w gógiel imaże ;) , na moje oko różnią się mocowaniem do szyby. Kształt samego lusterka wydaje się podobny.
Marka: Dacia
Model: Dokker VAN
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2013 Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Mar 2014 Posty: 703 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-05-29, 12:12
Jakbym miał przykręcać do półki to w ogóle nie zastanawiałbym się nad kupnem lusterka ;)
U mnie lusterko potrzebne jest po to żeby zamaskować akcesoria, których nie chce mi się za każdym razem demontować - GPS i rejestrator. Dlatego ma wyglądać tak fabrycznie jak tylko się da :)
A musisz wiedzieć że w VANie ciężko będzie postronnym zaobserwować co tam faktycznie zamiast tego lusterka jest :)
moje lusterko wsteczne obłazi ze sreberka dookoła ramki od brzegu do środka lustra. Przestał też działać mechanizm zmiany położenia lustra aby zapobiec oślepianiu. Odginam go tą wajchą a on po chwili samoczynnie wraca.
Nie mogę znaleźć oryginału, na Allegro jest sporo różnych ale sprzedawcy nie umieją powiedzieć, czy będzie pasowało.
Mam Dacie Duster 4x4 Ambiance, benzyna 1,6 L. rok 2011
Jaki jest nr katalogowy lusterka oraz gdzie można takie kupić?
- oprócz dustera występuje oczywiście we wszystkich pozostałych daciach przed II generacją oraz w wielu innych renówkach: scenic I, twingo I, clio II, thalia, pulse, trafic III.
Nie mam nowszego cennika, ale w w 2017 w ASO kosztowało... 100 zł brutto - na pewno nie zaszkodzi spytać. (Kol. toka93 także może być dobrym źródłem).
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 49 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1738 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2023-11-24, 08:56
Kiedyś tak, aktualnie niedostępne i ceny około 300.
Pasuje z każdej Renowki i Dacia gdzie nie było czujnika i przed rokiem 2016.
Zamienniki zapewne około 40zł. Jak mnie pamięć nie myli pasuje również z Citroena z aut około końcówki lat 90.
Przy demontażu zaleca się uwagę aby nie wymieniać lusterka z szybą czołową
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum