Wysłany: 2023-11-23, 07:42 [D3FL] Zabiłem Media Nav. Desperacko szukam pomocy.
Cześć.
Pomimo, że to mój pierwszy post forum śledzę od roku i dzięki niemu kupiłem Dustera znając wszystkie jego wady i zalety. Przejdę od razu do konkretów.
Kombinowałem z Vgate i ddt4all. Aktywowałem doświetlanie zakrętów, zegarki i wszystko to co jest opisane przez Was. Po aktualizacji map programem Dacia Toolbox pokusiło mnie aby raz jeszcze pogrzebać - w zasadzie bez konkretnej potrzeby. Skutkiem tej przyjemności jest komunikat 'System not configured, please connect Diagtool...'. Serwis po 2h walce rozłożył ręce - czekają na odpowiedź z centrali.
Nie pamiętam co dokładnie kliknąłem. Najprawdopodobniej siedziałem w ustawieniach Navi/Audio z niepoprawnie wybranym clustrem.
Posiadam Dustera 2FL, z carplay bezprzewodowym, navi i camerami multiview.
Jestem z woj. Dolnośląskiego. Potrzebuję pomocy: wskazówek, odpłatnego spotkania.
*zawsze irytowało mnie, że na forum użytkownik ujawnia się z problemem, ale w zasadzie dla mnie to dobry pretekst aby niebawem pokazać kilka modyfikacji w dusterze :)
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-11-23, 13:28
Najprawdopodobniej kliknąłeś gdzieś niechcący opcję przywracania "dziewiczych" ustawień domyślnych i teraz masz w uproszczeniu MediaNav w stanie jak z fabryki- zupełnie nie zaprogramowane do jakiegokolwiek działania.
Na pewno jest w stanie Ci pomóc (oczywiście odpłatnie i nie zdalnie) firma RENOtech (Tychy), bo oni właśnie takie rzeczy robią. Kontaktu poszukaj na FB: KLIK
Ale może i ktoś tutaj z forum się odezwie... bo niektórzy potrafią: KLIK
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2023-11-23, 14:20, w całości zmieniany 1 raz
Najprawdopodobniej kliknąłeś gdzieś niechcący opcję przywracania "dziewiczych" ustawień domyślnych i teraz masz w uproszczeniu MediaNav w stanie jak z fabryki- zupełnie nie zaprogramowane do jakiegokolwiek działania.
Na pewno jest w stanie Ci pomóc (oczywiście odpłatnie i nie zdalnie) firma RENOtech (Tychy), bo oni właśnie takie rzeczy robią. Kontaktu poszukaj na FB: KLIK
Ale może i ktoś tutaj z forum się odezwie... bo niektórzy potrafią: KLIK
Dziękuję. Jeśli salon nie zaproponuje mi jakiegoś pewnego rozwiązania zwrócę się do firmy jaką podałeś - dla mnie 600km to żaden problem w stosunku do obecnej frustracji :)
Wracam z aktualizacją po spotkaniu z RENOtech - nie udało się połączyć z radiem. Nie zostało wykryte, stąd wróciłem do domu z głośnikiem na bluetooth :)
Jeśli wpadnie Wam coś do głowy piszcie, postaram się zweryfikować każdy trop.
Aktualizuje temat. Okazało się, że radio po prostu padło. Moje ingerencje nie miały nic do rzeczy. I tej wersji sie trzymajmy (mrugam jednym okiem). Radio wymienione na gwarancji. Czas 2 miesiące.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum