Wysłany: 2023-12-05, 17:39 Wypadanie zapłonu na trzecim cylindrze
Część, mam taki problem w moim 1
.4 z 2009r, mianowicie na zimnym silniku po odpaleniu auto przerywa i wyskakuje check, po odczytaniu wychodzi wypadanie zapłonu trzeci cylinder i wszystko byłoby wiadomo gdyby nie to że byłem u 3 mechaników i dwóch gazowników i nikt nie wie gdzie tkwi problem bo tak: świece nowe, cewka nowa, przewody nowe, sonda nowa, reduktor od gazu nowy, filtry gazu wymienione, gaz wyregulowany itd, bywa też tak że coś go " trzyma" jak jadę tam ja mu gaz a on tak jakby go coś zatkało, wtryski raczej odpadają bo robi tak i na benzynie i na gazie(przerywa) najgorsze jest to że nie zawsze przerywa i nie zawsze słabo jedzie, nieraz jest całkiem normalnie i nikt nie może zdiagnozować i ja już też się gubię, a i kompresja też mierzona jest bardzo fajna jak na 220k przebiegu, macie jakieś pomysły? Bo już nawet zaczęli mi wymieniać to co ja już wymieniłem i to tylko szkoda mojej kasy i czasu, z góry dzięki
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1956 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2023-12-05, 22:44
A tak z ciekawości kiedy była przeprowadzana regulacja zaworów? Nie widzę w Twoim poście aby ta czynność była robiona a w tych silnikach szczególnie zasilanych paliwem LPG regulację trzeba robić co 20 czasem co max 30 tyś. km
Zawory sądząc po dacie robiłem właśnie jakieś 25k temu, ale szczerze powiem że miałem nieraz niewyregulowane i nigdy takich objawów nie dawały, myślisz że to może być przyczyną?
Część objawów można wiązać właśnie z zaworami. Przerabiałem takie sytuacje, problem występował przy różnych przebiegach na tym samym silniku, zawsze związany z zaworami.
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1956 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2023-12-06, 19:53
Adam napisał/a:
Zawory sądząc po dacie robiłem właśnie jakieś 25k temu, ale szczerze powiem że miałem nieraz niewyregulowane i nigdy takich objawów nie dawały, myślisz że to może być przyczyną?
myślę, że będzie to właśnie problem z zaworami. Głowice w Renówkach są słabe. Miałem kiedyś sytuację w motorze 1.4 8v, przy przebiegu 90tys km na samej PB, zawory były już podparte, a podczas jazdy na LPG z biegiem przebiegu głowica się zużywa i możliwe jest że u Ciebie teraz zawory daja takie objawy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum