Marka: Dacia
Model: LOGAN II
Silnik: TCe 90 sedan 90KM, 66kW
Rocznik: 2013
Wysłany: 2024-05-02, 20:42 Nie działa jedno światło do jazdy dziennej - logan II
Myslałem, że przepalilo się jedno włókno w żarówce, ale po wymianie obu, dalej nie działa. Przeszukałem forum, ale nie znalazłem żadnych informacji, które dotyczyły by mojego problemu. Nie świeci prawe światło do jazdy dziennej. Po wlaczeniu swiateł mijania, światło pozycyjne zapala się. Po lewej stronie jest wszystko w pożądku. Sprawdziłem kazdy jeden bezpiecznik w dwóch skrzynkach. Ze schematow widze, że nie ma bezpieczników odpowiedzialnych tylko za śdjd. W kazdym razie wszytkie bezpieczniki są ok.
Czy może ktoś z Was, drodzy użytkownicy tej zacnej marki, miał taki problem?
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1797 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2024-05-03, 08:53
Czy, aby na pewno została wymieniona dobra żarówka? Kiedyś tak się zakręciłem, że wymieniłem inną żarowkę w lampie i dobre 30min dochodziłem dlaczego nowa żarówka nie świeci?
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 58 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2955 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2024-05-04, 20:40 Re: Nie działa jedno światło do jazdy dziennej - logan II
ecomo napisał/a:
Myslałem, że przepalilo się jedno włókno w żarówce, ale po wymianie obu, dalej nie działa. Przeszukałem forum, ale nie znalazłem żadnych informacji, które dotyczyły by mojego problemu. Nie świeci prawe światło do jazdy dziennej. Po wlaczeniu swiateł mijania, światło pozycyjne zapala się. Po lewej stronie jest wszystko w pożądku. Sprawdziłem kazdy jeden bezpiecznik w dwóch skrzynkach. Ze schematow widze, że nie ma bezpieczników odpowiedzialnych tylko za śdjd. W kazdym razie wszytkie bezpieczniki są ok.
Czy może ktoś z Was, drodzy użytkownicy tej zacnej marki, miał taki problem?
Sprawdź miernikiem czy masz 12v na kablach wchodzacych do oprawki.
Sprawdź czy z uch wychodzi 12 v na swiatla dzienne.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum