Na allegro pojawiło się dużo części do loganki, ale zastanawia mnie to zdanie "Części te są wymontowane z fabrycznie nowego auta". Kto rozbiera nowe auto na części ?
Może np spadło z lawety? Zdaje się, że w warszawskim Decarze mieli taką przygodę... Albo zwyczajny rozbitek - tyle, że na pierwszym zakręcie za salonem? Albo uszkodzony silnik, a całą reszta dobra? Nawet nie chcę myśleć, że to po prostu egzemplarz z tzw "niepewnego" źródła...
W każdym razie przyczyn może być mnóstwo, ale to już najprościej zapytać sprzedawcę.
Jeżeli chodzi o czerwonego Logana z Gniezna to potwierdzam, że samochód był nowy i uszkodzony podczas transportu (wgnieciony dach z przodu). Sam kupiłem w tamtym roku z tego samochodu kilka drobiazgów
Marka: Renault
Model: Thalia
Silnik: 1.4 MPI
Rocznik: 2005
Wysłany: 2008-10-08, 15:24
No wlasnie - ma ktos jakis patent na to by ich nie ukradli?
Widzialem juz rozne wyjscia ale albo sa wg mnie slabe (przypiecie plastikowymi paskami) albo kontrowersyjne (wydlubanie na kolpaku nr rejestracyjnego auta).
_________________ Always look on the bright side of your life.
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2008-10-08, 15:38
Lupo napisał/a:
No wlasnie - ma ktos jakis patent na to by ich nie ukradli?
Widzialem juz rozne wyjscia ale albo sa wg mnie slabe (przypiecie plastikowymi paskami) albo kontrowersyjne (wydlubanie na kolpaku nr rejestracyjnego auta).
Nic więcej niż zaciągnięcie opaskami.
Żadnej metody na złodzieja nie ma.
Opaska zaciskowa jedynie spowoduje że złodziej nie zdejmie jej w 3 sekundy lecz 7 s:)
Marka: Renault
Model: Thalia
Silnik: 1.4 MPI
Rocznik: 2005
Wysłany: 2008-10-11, 12:11
GeRRaD napisał/a:
Jest jeszcze jeden patent - założyć alufelgi
Jedyny sluszny patent. Tyle ze ja nie lubie w tym wypadku "serii".
Przykladowo mam poldka w ktorym seryjnie byly (zarowno normalne fegli jak i alusy) 13" - ja dorobilem sobie na zamowienie 15" srednicy/7" szerokosci. Do Dacii tez cos ciekawego wymysle :D Ale to pewnie po zimie. Plus najpierw musze to auto odebrac zeby moc sie przyjrzec co tam podejdzie :)
_________________ Always look on the bright side of your life.
każdy jeździ jak lubi - jeden na alu, drugi z kołpakami, trzeci na gołych stalówkach - ja wolę alu (bez względu na wzór) od stalówek.Inna sprawa że kołpaczki do popularnych wozów w klasie Dacii dziś są w takiej cenie że nie powinny interesować kradziejów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum