Wiem, że taki mały trójkąt wskazuje rejon szukania tego miejsca. Ale nie widzę żadnego wzmocnienia blachy na progu dla podnośnika. Mniej więcej ile centymetrów od krawędzi zewnętrznej progu w głąb podwozia jest to miejsce?
Trzeba chłopu pokazać palcem bo tylko głupot narobi, jak podłożysz lewarek za próg i wgnieciesz to szybko się nauczysz jaka jest różnica pomiędzy progiem a podłużnicą.
Znalazłem te punkty dla podnośnika. Zdjąłem wszystkie koła ( po jednym) , pomalowałem rdzawe miejsca Coo-Var i przykręciłem koła tym małym kluczem z wyposażenia Sandero. Następnie sprawdziłem moment dokręcania kluczem dynamometrycznym - wyszło 110Nm.
Na filmie instruktażowym Dacia Sandero wymiany koła na YT jest błędnie pokazane miejsce do przyłożenia podnośnika.
Ostatnio zmieniony przez Piitubski 2024-10-17, 15:56, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum