Wysłany: 2024-11-18, 07:35 Skrzynia biegów do Logan I
Padła mi skrzynia biegów w Logan I MCV 1.4 2008r. JH3 055. Ciężko znaleść używaną w dobrym stanie, a regenerowana kosztuje 1800 zł. Dlatego moje pytanie brzmi czy można założyć, bez większych przeróbek, inna skrzynie biegów? Ktoś próbował? Czytałem już temat o wymianie przełożeń 5 biegu, jednak nie znalazłem żadnych potwierdzonych informacji czy można założyć podobną skrzynie JH1 053 od Sandero, albo od Clio.
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2024-11-18, 12:12
Skrzynia JH3 ma dwa warianty. Jedna ma wybierak na pręcie oraz łapa wyciskowa sprzęgła mechaniczna na linkę.
Druga wersja to wybierak na linki oraz wysprzęglik hydrauliczny. Raczej nie zaleca się wymiany skrzyni na inny typ niż jest w aucie, ponieważ inne przełożenia mogą powodować problemy z sprzęgłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum