Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: 1.0 SCe B4DB400
Rocznik: XII 2017
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 25 razy Dołączył: 26 Sty 2018 Posty: 944 Skąd: EL
Wysłany: 2024-10-26, 18:43
Ja to zawsze robilem intuicyjnie. Ostatnio tej apki użyłem, kiedy na ekranie w aucie pojawily sie dwa symbole - klucz serwisowy oraz zygzak. Reset był skuteczny. Miałem podejrzenie, że reset w apce jest mozliwy dopiero po pojawieniu się przynajmniej klucza w aucie. Ale teraz nie pamietam, czy to jakoś weryfikowałem. Na razie nie masz połączenia.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3981 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-10-28, 11:26
matek napisał/a:
Witam, czy te zielone pola uaktywniają się dopiero po wyświetleniu informacji serwisowej tj. magicznego klucza na wyświetlaczu w samochodzie.
Nie wiem jak w przypadku przycisku RESET, ale pozostałe dwa są aktywne zawsze, w każdym razie "Oil interval" zmieniałem bez świecącej kontrolki serwisu.
Przyciskiem "Read" odczytujesz dane zapisane w samochodzie, wpisujesz nowe wartości i klikasz przycisk "Submit".
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2024-10-28, 11:29, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3981 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-12-08, 15:52
stefan..k napisał/a:
Zrobiłem reset według programu ale zniknął tylko kluczyk a zygzak dalej pozostał, czy ten zygzak sygnalizuje też inne serwisy jeżeli zosał?
Apka Service Reset wygasza jednocześnie obie kontrolki, powtórz jeszcze raz reset dla pewności- jeśli zygzak nie zniknie, znaczy że u Ciebie sygnalizuje jeszcze inny problem. Wtedy powinny dać się odczytać jakieś błędy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum