Witam.
Do schowka od pasażera włożyłem teczkę A4, od tamtej pory nie mogę go otworzyć. Nie wiem czy teczka jakoś zablokowała zamek czy po porostu zamek się popsuł.
Dzwoniłem do ASO, ale chyba im się ni spieszy bo mieli dzwonić z kosztorysem a tu cisza od tygodnia
Może ktoś wie jak dostać się do środka nie niszcząc całej półki?
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1252 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-12-22, 15:09
Nie wiem jak Joggerze, ale kokpity są podobne w rodzinie Dacia, więc może spróbuj dostać się z boku. Użyj plastikowe płaskie wykałaczki i zdejmij prawą boczną pokrywkę. jest sporo miejsca by swobodnie włożyć tam dłoń i wymacać zamek. Może da się z tej strony. Nie miałem jeszcze takiej przygody.
Nie wiem jak Joggerze, ale kokpity są podobne w rodzinie Dacia, więc może spróbuj dostać się z boku. Użyj plastikowe płaskie wykałaczki i zdejmij prawą boczną pokrywkę. jest sporo miejsca by swobodnie włożyć tam dłoń i wymacać zamek. Może da się z tej strony. Nie miałem jeszcze takiej przygody.
Dzięki za radę. Udało mi się dostać do zamka od boku, ale to nic nie dało, schowek był wciąż zamknięty (teczka w jakiś dziwny sposób go zablokowała). Do schowka dostałem się wywiercając otwór od dołu, przez który włożyłem rękę i odciągnąłem teczkę. Teraz schowek otwiera i zamyka się normalnie. Następnie koło, które zostało w otwornicy wsadziłem w otwór i zakleiłem klejem, wszystko wyszlifowałem i jest ok. W przyszłości pomyśle o wymianie schowka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum