Duster I 1.6 polift 4x2. Przebieg 131 tysięcy km. Awarie dwie drobne - dwa razy rozszczelnił się metalowy wąż z klimatyzacji i uciekł czynnik. To są wszystkie awarie z wyjątkiem standardowych wymian materiałów eksploatacyjnych.
Duster I 1.2T polift 4x4. Przebieg 56 tysięcy. Zero awarii.
Duster II 1.0T przedlift 1.0T 4x2 - Przebieg 65 tysięcy. Zero awarii.
Duster III - jest zbyt krótko, więc nie ma co pisać.
Teść ma Sandero 0,9T od 3 lat, kupił jako nowe w salonie. Przejechał około 25 tysięcy - zero awarii.
Dacia się rozwija, goni innych od lat. Duster 1 to był samochód, który się nie mógł podobać, kupiłem, bo był tani i chciałem mieć pierwsze auto 4x4. Był brzydki, ale super się sprawdzał dla mnie jako dla wędkarza i grzybiarza i syna myśliwego. Duster 2 już lepiej, kupiłem, bo byłem zadowolony z pierwszego Dustera. Ale Duster 3 podoba się większości, nawet się oglądają na ulicy.
Marka: Dacia / Renault
Model: Duster / Captur
Silnik: 1.0Eco-G / 1.2tce
Rocznik: 2021 / 2014 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 1517 Skąd: Kępno
Wysłany: 2026-08-11, 17:41
Minęło 57 miesięcy, od odbioru samochodu; nadal zawieszenie i hamulce oryginalne ale chyba czasem puka poduszka pod skrzynia biegów .akumulator też pierwszym i to ze sprawnością 97% pomimo pracy start/stop, i Inteligentnego ładowania oraz parkowania pod chmurką. Samochód nadal cieszy (przy tankowaniu wręcz jest relaksujący) i nadal uważam że to był super wybór.
Przebieg 142tys i przybywa.
W tym roku poza nami i i sporadycznie boksem dachowym zdążą mu się wozić 1-4 rowerów (1 na dachu u 3 na jaki) - to też dzielni znosi ;)
Logan MCV - 356 000 km - i zakończył żywot na kasacji - wypierdział uszczelkę pod głowicą - i koszt naprawy z rozrządem, sprawdzeniem głowicy itd. określił mechanik na 2500 - 3500 pln, plus elektyka i hamulce - żal było się rozstawać - ale koszt napraw przekraczał wartość samochodu i poszedł na kasację
Duster I - 326 000 km i nabijamy dalej km
Duster III -(XI.2024) - 47 000 km - nabijamy km ile wlezie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum