Marka: Dacia
Model: SANDERO III
Silnik: 1.0
Rocznik: 2021
Wysłany: 2025-03-17, 15:45 Sandero 3 - przycisk na klamce
Cześć!
wertuję internet i instrukcję Sandero III i nie umiem się doszukać za co odpowiedzialny jest czarny przycisk na klamce zewnętrznej kierowcy.
Czy ktoś może mnie uświadomić?
Czarny przycisk czy szpara do podważenia osłony zamka w przypadku nie działania zamka centralnego z pilota lub karty? Pod tą osłona znajduje się fizyczny zamek drzwi.
_________________ Jeździć, tankować,
Nie żałować!
Zmieniać olej i filtry,
Bo twój samochód jest za..bisty!
Wysłany: 2025-03-18, 01:27 Re: Sandero 3 - przycisk na klamce
krzaciej napisał/a:
Cześć!
wertuję internet i instrukcję Sandero III i nie umiem się doszukać za co odpowiedzialny jest czarny przycisk na klamce zewnętrznej kierowcy.
Czy ktoś może mnie uświadomić?
To przycisk do odblokowania drzwi, gdy masz kluczyk przy sobie.
Obecnie system HandsFree w Dacia/Renault nie ma żadnego powiązania z jakimkolwiek przyciskiem na zewnątrz auta i go nie powinno być (tegoż przycisku). Zasada działania tego systemu jest na zasadzie zbliżanie/oddalanie i.
I tam jest wyjaśnienie tej zagadki. Były wersje (wg instrukcji) z przyciskiem na otwieranie (ten na klamce) i wtedy miały 3 tryby działania zamka centralnego. Wszystko jest opisane na stronie 1.7.
_________________ Jeździć, tankować,
Nie żałować!
Zmieniać olej i filtry,
Bo twój samochód jest za..bisty!
Ostatnio zmieniony przez tomkasz 2025-03-18, 21:12, w całości zmieniany 2 razy
Ja też mam ten przycisk. Tak jak napisał poprzednik - dodatkowy tryb działania karty zbliżeniowej dla przyzwyczajonych do systemów innych niż Renault. Powinno być do ustawienia w media-nav.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum