Wysłany: 2025-03-21, 14:26 Sandero III 90TCe skrzynia biegów
Mam Sandero III 1.0TCe 90 z początku produkcji. Dwa, albo trzy razy, zdarzyło mi się, ze podczas przyspieszania, przeciągnięciu na 4 biegu, zakleszczyło mi lewarek i nie mogłem zmienić biegu, na żaden inny. Czy ktoś spotkał się z tym problemem? przyznam, że podczas wyprzedzania, nie jest to fajne.
We wtorek jadę do ASO na serwis i zgłosiłem ten problem, ale jestem ciekaw, czy to odosobniony przypadek. Skrzynia 6 biegów
U mnie parę razy zamiast wstecznego , włączyłam jedynkę, wcześniej miałam Logana z 2020 r. i tam skrzynia działała o wiele lepiej.
Już kiedyś pisałem, że na początku produkcji tego modelu były problemy z cięgnem od lewarka. Przeciera się coś (zły montaż w fabryce) powodując blokowanie zmiany biegu. U mnie było to samo: jedynka zamiast wstecznego i odwrotnie. Pojechałem do ASO i wymienili całe cięgno na gwarancji ok. 30-40 min. Tak że jechać i nie czekać aż się całkowicie zblokuje...
U mnie parę razy zamiast wstecznego , włączyłam jedynkę, wcześniej miałam Logana z 2020 r. i tam skrzynia działała o wiele lepiej.
Już kiedyś pisałem, że na początku produkcji tego modelu były problemy z cięgnem od lewarka. Przeciera się coś (zły montaż w fabryce) powodując blokowanie zmiany biegu. U mnie było to samo: jedynka zamiast wstecznego i odwrotnie. Pojechałem do ASO i wymienili całe cięgno na gwarancji ok. 30-40 min. Tak że jechać i nie czekać aż się całkowicie zblokuje...
O, czyli nie odosobniony przypadek, pewnie wymienią
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum