DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Sandero III 90TCe skrzynia biegów
Autor Wiadomość
Michał B24 

Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 90tce
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Wysłany: 2025-03-21, 14:26   Sandero III 90TCe skrzynia biegów

Mam Sandero III 1.0TCe 90 z początku produkcji. Dwa, albo trzy razy, zdarzyło mi się, ze podczas przyspieszania, przeciągnięciu na 4 biegu, zakleszczyło mi lewarek i nie mogłem zmienić biegu, na żaden inny. Czy ktoś spotkał się z tym problemem? przyznam, że podczas wyprzedzania, nie jest to fajne.

We wtorek jadę do ASO na serwis i zgłosiłem ten problem, ale jestem ciekaw, czy to odosobniony przypadek. Skrzynia 6 biegów

aferka1970 

Model: Sandero Stepway
Silnik: 1.0 tce
Rocznik: 2022
Wersja: Comfort Plus
Wysłany: 2025-03-22, 17:54   

U mnie parę razy zamiast wstecznego , włączyłam jedynkę, wcześniej miałam Logana z 2020 r. i tam skrzynia działała o wiele lepiej.

sobol1976 

Model: Sandero III Stepway
Silnik: TCe100 LPG
Wysłany: 2025-03-22, 18:01   

aferka1970 napisał/a:
U mnie parę razy zamiast wstecznego , włączyłam jedynkę, wcześniej miałam Logana z 2020 r. i tam skrzynia działała o wiele lepiej.

Już kiedyś pisałem, że na początku produkcji tego modelu były problemy z cięgnem od lewarka. Przeciera się coś (zły montaż w fabryce) powodując blokowanie zmiany biegu. U mnie było to samo: jedynka zamiast wstecznego i odwrotnie. Pojechałem do ASO i wymienili całe cięgno na gwarancji ok. 30-40 min. Tak że jechać i nie czekać aż się całkowicie zblokuje...

Michał B24 

Model: Sandero
Silnik: 90tce
Wysłany: 2025-03-24, 08:14   

sobol1976 napisał/a:
aferka1970 napisał/a:

Już kiedyś pisałem, że na początku produkcji tego modelu były problemy z cięgnem od lewarka. Przeciera się coś (zły montaż w fabryce) powodując blokowanie zmiany biegu. U mnie było to samo: jedynka zamiast wstecznego i odwrotnie. Pojechałem do ASO i wymienili całe cięgno na gwarancji ok. 30-40 min. Tak że jechać i nie czekać aż się całkowicie zblokuje...

O, czyli nie odosobniony przypadek, pewnie wymienią

Odpowiedz do tematu