aGPS i udawanie że się zna pozycję widząc tylko 3 satelity to tylko sztuczki żeby szybciej coś pokazać. Ale jak już złapie więcej to zazwyczaj pokazuje dość dobrze. Chyba że droga przez gęsty las. Ale za to programy obsługujące gps są leniwe i rejestrują pozycję tylko co kilka sekund - wtedy kręta droga robi się dużo krótsza bo program ścina zakręty.
Marka: renault
Model: captur
Silnik: 1.3 mild
Rocznik: 2024
Wysłany: 2025-03-25, 21:57
Mnie od połowy zeszłego miesiąca bolą kolana . Jakieś zmiany zwyrodnieniowe, reumatyczne .
Czy w takim stanie powinienem jeździć rowerem
MOje nogi zrobiły się zesztywniałe i trudno jest ruszyć z miejsca i potem zatrzymać się na rowerze . Jeździć po ulicach czy tylko na domowym rowerku stacjonarnym
Doradźcie , co o tym myślicie
_________________ Sandero dla bratanka a dla mnie Captur
Mnie od połowy zeszłego miesiąca bolą kolana . Jakieś zmiany zwyrodnieniowe, reumatyczne .
Czy w takim stanie powinienem jeździć rowerem
Generalnie rower uchodzi za bardzo dobry dla kolan, byle jeździć na miękkich przełożeniach ("młynek", nie "deptanie"!), niemniej biorąc pod uwagę Twój stan zdrowia -- pytaj lekarza, nie forum internetowego, w dodatku poświęconego tematyce tak odległej od zagadnienia.
Udaj się do specjalisty, ortopedy. Mnie po operacji łąkotki ortopeda zalecił rower jako jedną z form rehabilitacji. Obecnie dobrą opcją są rowery ze wspomaganiem elektrycznym - kręcisz, ale się nie przeforsujesz. Należy jednak kupić o odpowiedniej mocy i bez manetki, bo aktualnie jest nagonka na te bardziej wypasione. Dla siebie i żony kupiliśmy składaki, by wozić je wewnątrz auta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum