Ponieważ denerwowała mnie ta dziura powstająca, gdy rozłoży się podłokietnik tylnej kanapy , to zrobiłem taką zaślepkę. Teraz to wygląda dużo lepiej ( a przynajmniej mnie się wydaje).
zaslepka.jpg Tak to teraz wygląda.
Plik ściągnięto 59 raz(y) 221,16 KB
_________________ Janusz
Ostatnio zmieniony przez zagore1 2025-08-29, 17:58, w całości zmieniany 1 raz
Sęk w tym, że producent tworząc podłokietnik i otwór do wkładania nart nie pomyślał o zasłonięciu otworu w bagażniku, co w moim odczuciu dyskwalifikuję Bigstera z listy zakupowej
Marka: Dacia
Model: Bigster
Silnik: 155 KM 1.8 Full Hybrid
Rocznik: 2025
Wysłany: 2025-09-01, 19:30
Dymek napisał/a:
Ciekawsze jest jak to wygląda od bagażnika i jak jest zamocowane. Dopiero taki kompletny chwalipost będzie użyteczny dla ogółu gawiedzi
Płyta HDF 3mm o wymiarach 36cm x 47cm przycięta w OBI.
Dwa kątowniki meblowe 80mm x 80mm x 18mm też z OBI
Dywan samoprzylepny czarny wykładzina 2mm filc tkanina tapicerska obiciowa 50cm X 100cm z allegro.
6 śrubek 3mm z podkładkami i nakrętkami.
Kątowniki wygiąłem pod takim kątem jaki mają oparcia tylnej kanapy i przykręciłem do płyty.
Do płyty przykleiłem wykładzinę zaczynając od strony, która będzie widoczna po rozłożeniu podłokietnika.
Uwaga! Klej na tkaninie jest bardzo mocny, próba oderwania go od płyty kończy się zdeformowaniem tkaniny, a gdy tkanina się zawinie i skleją się dwie powierzchnie z klejem to rozdzielenie jest niemożliwe. Na szczęście kupiłem więcej
Do kątowników os spodu można przykleić taśmę typu "rzep". Ja dostałem przy zakupie dodatkowy dywanik do bagażnika, który jest od spodu "rzepowaty", więc bez problemu trzyma te kątowniki. Nic nie stuka, nic się nie przewraca. I to by było na tyle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum