Marka: Dacia
Model: JOGGER Expression
Silnik: 1,0Tce 110KM@200Nm
Rocznik: XII 2024
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 54 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 2021 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2025-12-15, 21:02 Dacia JOGGER Expression 1.0Tce 110km by Dudu$
Miesiąc po sprzedaży Logana MCV II Stepway Outdoor, w jego miejsce do garażu wjechała kolejna Dacia, Dacia JOGGER. Od 2017 roku jest to już moje siódme auto tej marki. Zastanawiałem się zakupem Joggera, Hyundaia I30 Wagon i Toyoty Corolli w sedanie. Po miesięcznych kalkulacjach i przemyśleniach za i przeciw wybór padł na Joggera. Po wyborze auta przyszły kolejne przemyślenia - Nowy/Używany , 7 osobowy Eco-G czy 5 osobowe Tce 110km. W końcu postanowiłem, że szukam używki z małym przebiegiem i najlepiej aby było to auto z ASO Renault. Przeglądając ogłoszenia wybrałem 3 sztuki:
1. Jogger 7os. 2024 r. 1.0 Eco-G przebieg 18tyś. km wersja EXpression + pakiet Theromo i City za 68tyś. zł
2. Jogger 5os. 2024 r. 1.0Tce 110km przebieg 7tyś. km wersja Expression + pakiet City za 68tyś. zł
3. Jogger 5os. 2024 r. Hybrid przebieg 18 tyś. km wersja Expression za 79tyś.zł
Pojazd z pozycji pierwszej był wstępnie zarezerwowany i ASO które miało sie do mnie odezwać w jego spawie nie odzwoniło, więc pewnie się sprzedał. Jogger Hybrid jakoś za mną nie przemówił i był z 80km od mojego miejsca zamieszkania, a nie miałem kiedy jechać jego oglądać wiec wybór padł na auto z pozycji 2 czyli na wersję 5 osobowa z czystą benzyną.
Auto wyprodukowane w 2024 r., pierwsza rejestracja 24.12.2024 r. start gwarancji od 10 lutego 2025 r. Do tego wykupiłem sobie Easy Service na 5 lat/80000km więc mam przedłużoną gwarancję do lutego 2030 r.
Joggera dzisiaj odebrałem z salonu, jeździ nawet przyzwoicie, wydaje mi się że jest nawet dynamiczniejszy niż mój ostatni Logan MCV II po chipie. W środku pachnie jeszcze nowością, jest cicho, ogólnie fajne auto, gdyby nie te wszystkie zbędne systemy, które trzeba pamiętać wyłączyć po wejściu do auta. Teraz czekam jeszcze na nowe opony wielosezonowe Nexen , matę do bagażnika i montaż rejestratora. Z minusów które znalazłem to lekko pogryziona rura idąca od intercoolera do Turbiny, ale ASO koszty bierze na siebie i na początku stycznia będzie wymieniana na zamiennik, który nie smakuje gryzonią. I w sumie to tyle :)
Marka: Dacia
Model: JOGGER Expression
Silnik: 1,0Tce 110KM@200Nm
Rocznik: XII 2024
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 54 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 2021 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2025-12-16, 21:59
To jest auto, którego nie zmienię przynajmniej przez 3 lata, po to wykupiłem Easy Service i w sumie obiecałem to żonie :) . Zawsze chciałem mieć auto na gwarancji aby w nim nie grzebać bo nie zawsze już mi się chce, a jak mi się zechce to mam jeszcze w garażu prawie 23 letnia Corolkę, a jak to będzie za mało to mam do dyspozycji nie jedno auto znajomych, w których zawsze jest coś do zrobienia. Planów do auta na dzień dzisiejszy nie mam żadnych, bo mi pasuje takie jakie jest, no może brakuje mi gniazd USB bo mam tylko 1. Jutro odbieram opony, mata w bagażniku już jest, rejestrator leży w schowku i czeka na założenie. Dzisiaj doszły jeszcze uszczelki ochronne na ranty drzwi i w sumie tyle. Co do koloru, to cieszę się z jego braku ponieważ według mnie na białym nie widać rys i zmęczenia samego lakieru jak na innych kolorach .
Ostatnio zmieniony przez dudu$ 2025-12-16, 22:02, w całości zmieniany 1 raz
Co do koloru, to cieszę się z jego braku ponieważ według mnie na białym nie widać rys i zmęczenia samego lakieru jak na innych kolorach.
Gratulacje! Piękny kolor - mój ulubiony. Gdy kupowałem swojego Joggera na wyprzedaży rocznika w marcu, też celowałem w białego. Niestety, ktoś mnie ubiegł i zostałem z szarym. Rodzinie szary bardziej się podoba, ale dla mnie biały to ideał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum