Wysłany: 2026-07-03, 09:22 Dacia Spring - najem długoterminowy
Cześć wszystkim.
Rozważam najem Daci Spring na 2 lata z limitem 15 000 km rocznie i ubezpieczeniem w cenie najmu.
Korzystacie z takiej formy finansowania?
Moglibyście podzielić się informacją jakie koszty wchodzą w grę przy tym modelu?
_________________ VW POLO 1.0 MPI 1997
DACIA LOGAN MCV 1.6 MPI 2008
SKODA ROOMSTER 1.2 TSI 2013
Marka: Dacia / Renault
Model: Duster / Captur
Silnik: 1.0Eco-G / 1.2tce
Rocznik: 2021 / 2014 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 1517 Skąd: Kępno
Wysłany: Dzisiaj 8:25
Dla mnie jedyna korzyść to możliwość posiadania samochodu dla osoby która nie ma grosza na zakup (muszę czymś jeździć ale nie mam kasy) , albo możliwość zmiany samochodu np. co roku dla osób który h dochody są na takim poziomie że rata najmu jest jak przy nich pomijalna (mam tyle kasy że mogę wysłać na dowolne kaprysy). W innych przypadkach trudno mi wyobrazić sobie przez racjonalne uzasadnienie dla płacenia rat za samochód żeby ostatnie po spłacie nadal nie miec nic czym można jeździć albo spieniężyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum