Marka: Renault
Model: Thalia
Silnik: 1.4 MPI
Rocznik: 2005
Wysłany: 2008-11-13, 13:03
Dzwonilem do dilera :) Auto dzis przyjechalo i godzine przed moim telefonem (w to ciezko uwierzyc, ale kto wie..) zjechalo ponoc na plac. Dokumenty maja przyjsc do niego jutro. Jutro tez jestem umowiony na spotkanie celem wypelnienia reszty papierow.
_________________ Always look on the bright side of your life.
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-11-13, 21:31
Lupo napisał/a:
Dzwonilem do dilera :) Auto dzis przyjechalo i godzine przed moim telefonem (w to ciezko uwierzyc, ale kto wie..) zjechalo ponoc na plac. Dokumenty maja przyjsc do niego jutro. Jutro tez jestem umowiony na spotkanie celem wypelnienia reszty papierow.
No to super Lupo, wreszcie się doczekałeś :) Już tak pisałeś, pisałeś :) aż wreszcie nadeszła ta niezapomniana chwila odbioru auta. Wstaw zdjęcia później jakieś.
Wysłany: 2008-11-14, 09:22
Pewnie, jak odbiore to wstawie. Ale dzis jeszcze odbior nie nastapi. Mysle ze dopiero jakos w polowie przyszlego tygodnia. No ale moze pozwola mi dzisiaj chociaz rzucic na to cudo okiem ;)
Wysłany: 2008-12-11, 12:37
No wiec jak juz gdzies tu pisalem, niestety z Dacia nie wyszlo. bank zmienil "w skutek kryzysu ekonomicznego" warunki leasingu i dla mnie zupelnie sie to nie oplacalo.
Zrezygnowalem z zakupu. Byl problem z odzyskaniem zaliczki, ale udalo sie to zalatwic inaczej.
Poniewaz i tak musialem jakies auto kupic, postanowilem poszukac czegos tanszego, kilkuletniego. Na parkingu dilera znalazlem przyjeta w rozliczeniu Renault Thalię - 3 lata, pierwszy wlasciciel i jedynie 27tys. potwierdzonego ksiazka przebiegu.
Po zalatwieniu formalnosci przeksiegowano zaliczke akonto tego samochodu i stalem sie posiadaczem Renault Thalii. W sumie nawet dobrze sie skonczylo. bo autko prezentuje sie swietnie i jestem bardzo z niego zadowolony. Musze przy nim dwa drobiazgi zrobic by byl calkowicie idealny i bedzie wogole super. Auto ma ten sam silnik co mialo by sandero no i troche innych podobnych elementow.
Szkoda... ale życzę oczywiście, żeby Thalia też się sprawdziła (:
Natomiast nie miało prawa być problemów ani z odzyskaniem zaliczki, ani - tym bardziej, bo to de facto sprzedający zmienił warunki - zadatku: http://pl.wikipedia.org/wiki/Zaliczka
Wysłany: 2008-12-11, 13:58
Wiesz nie wiem jak by sie to skonczylo. Powiedziano mi wstepnie ze nie odzyskam, ale zebym zlozyl pismo. zlozylem pismo i czekalem na rozpatrzenie. Skonczylo sie jak skonczylo, ale jestem zadowolony. To auto co kupilem wyglada i z zewnatrz i w srodku jak nowe, a sporo kasy przy okazji zaoszczedzilem (kosztowalo polowe tego co kosztowaloby mnie Sadnero). A co do dacii - zobaczymy. Za pare lat znowu bede zmienial samochod, wiec kto wie :)
Skończyłoby się tak, jak nakazują przepisy - więc mimo w miarę (; pozytywnego końca i tak omijałbym tego dilera szerokim łukiem: albo - co fatalnie - nie zna prawa, albo - co jeszcze gorsze - zna i po prostu naciąga klienta... "Pochwal" się, co to za "mistrzowie"? Najbliżej masz chyba do DECAR-u, który i tak nie ma zdaje się zbyt dobrych notowań, ale tym bardziej może nie należy im nic wrzucać na garba w ciemno <:
Ja się tylko dołączam do Laisara - nie można odpuszczać komuś, kto łamie prawo. Dopóki - my - konsumenci, będziemy na bakier ze znajomością prawa, dopóty sprzedawcy będą nas robić w balona.
Diler, chcąc iść w zaparte, musiałby udowadniać, że nie ma nic wspólnego z bankiem (który w trakcie realizacji zamówienia zmienił zasady) - oczywiście wszystko zależy od tego, co było zapisane na papierze.
Wysłany: 2008-12-11, 21:22
Dla mnie temat jest juz zakonczony i tyle.
Uwierzcie mi ze pismo ktore napisalem bylo wystarczajaco mocne i poparte prawem. Wiec czekalem jedynie na jego rozpatrzenie. Nie wiem czy to wina salonu czy jednego czlowieka ktory sie wszystkim od poczatku zajmowal. Generalnie jestem osoba ktora umie walczyc o prawa konsumenta. Kiedys tak walczylem z PZU ze wyplacili mi odszkodowanie co do grosza tyle co chcialem ;) A poczatkowo nie chcieli wyplacic nic :)
Nie chce juz roztrzasac ktory to salon, choc nie - nie jest to decar. Pracuje we Wlochach i stamtad mialem najblizej ;)
Kupilem fajne auto i mam nadzieje, ze nie bede niebawem przeklinal salonu ze wcisnal mi cos co sie psuje..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum