Wysłany: 2008-08-20, 09:39 Dacia 1300 - 5000 km dookoła Rumuni i żyje
Witam, wrócilismy miesiąc temu, ale jakoś nie mogłem się zebrać żeby wcześniej o tym napisać (może szok musiał przejśc : )
Nasza Żółta Bestia beż żadnych poważniejszych problemów obwiozła nas dookoła Rumunii, załączam zdjęcia, jeśli ktoś nie wierzy. Trasa: Kraków, Eger, Oradea, Satu Mare, Sighietu Marmatei, Suczawa, Jassy, Bukareszt, Deva, Targu Jiu, znów Bukareszt, Constanza, Vama Veche i z powrotem - Bukareszt, Sibiu, Oradea, Wegry, Słowacja, Kraków. Na dokładkę podwieźliśmy koleżankę do Warszawy. W sumie 5000 km.
Słowo o naprawach - nic wielkiego: 3 razy regulacja zaworów, urwał się przewód od spryskiwacza, dziury w wentylu nawet nie liczę. Co jakis czas dolaliśmy oleju, ale to zawsze ciekło.
Podsumowując - niech mi nikt kitu nie wciska że Dacia 1300 to stare auto, którym można w najlepszym razie dotelepać się na szrot. Mało tego, spotkalismy w Rumunii gościa który twierdził, ze dojechał taka do Władywostoku, ale już mu się nie chciało wracać, i oddał do muzeum miejskiego (podobno jest w głównej sali) i wrócił koleją.
Jeszcze raz niech mi będzie wolno podziękować Loganikowi, pewnie to dzięki częściom od niego, które wsadziliśmy tuż przed wyjazdem nie mieliśmy żadnych problemów.
Rumunia VII 096 small.jpg u źródeł : )
Plik ściągnięto 387 raz(y) 231,84 KB
Rumunia VII 00006.jpg pod Pałacem Parlamentu w Bukareszcie, największym po Pentagonie budynku świata.
aha, słowo o spalaniu - przeciętnie 7,5-8 litrów, co dla 33-letniego wozu nie jest złym wynikiem. Ale jakośc paliwa w Rumunii jest baaardzo różna, rózne sa też drogi, raz super autostrada, az raz slalom między dziurami na pół koła na dróżce prze pola, więc nieraz było i więcej.
Moja rada- nigdy nie próbujcie jechać na skróty w Rumunii. Biała droga na mapie to czyste zło : )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum