Idea "piątki" też fajna, choć kapsel powinien być chyba proporcjonalnie ociupinkę mniejszy, żeby "D" lepiej go wypełniało? Napis "Polska" też wydaje mi się zbytnio zaburzać kompozycję - ale to i tak w sumie wszystko drobiazgi i "degustibusy" (;
Mam za to jedną prośbę - czy mógłbyś przygotować (np) numer 2 w wersji choć trochę "odbajerzonej"?
Może się mylę, ale odnoszę wrażenie, że rzadko widujesz swoje prace w (tanim? ;)) druku... a tak jak to wygląda w tej chwili to albo musielibyśmy wydać fortunę, żeby to zostało dobrze zrobione, albo obawiam się, że wyjdzie raczej dość średnio.
W dodatku ta nalepka miałaby być stosunkowo niewielka (50-100mm), więc należałoby chyba jeszcze zadbać o jej czytelności z większej odległości.
Po przemyśleniu sprawy wydaje mi się też, że w sumie nie ma potrzeby używania jednocześnie adresu forum i jego nazwy - w razie czego wyszukiwarki i tak je znajdują po tej ostatniej, a zawsze to większa zwartość.
Marka: Renault
Model: Thalia
Silnik: 1.4 MPI
Rocznik: 2005
Wysłany: 2008-10-31, 09:29
laisar, masz w 100% racje. Niestety to zboczenie zawodowe gdzie grafika musi byc zawsze jak to nazwales "odbajerzona". Wiem ze na potrzeby taniego druku nalezalo by to uproscic. ALe mysle ze mozna by zrobic logo w 2 wersjach. Identycznie wygladajace, ale jedna na potrzeby www i materialow drukowanych w pelnej gamie kolorow i drugie identyczne, ale bez zadnych dodatkow jak w podanych przez CIebie propozycjach wyzej (dkpl_logo_kapsel_x4.png np. to ostatnie) - czyli po prostu na krzywych by nawet ploter dal sobie rade i by mozna bylo z tego korzystac przy innych technikach robienia gadzetow jak np. haftowanie na polarach itp.
_________________ Always look on the bright side of your life.
Marka: KIA
Model: Rio
Silnik: 1.4 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 1371 Skąd: Warmia
Wysłany: 2008-10-31, 09:45
Jesli mozna, to i ja dorzuce swoje trzy grosze... :)
Dobrze chyba by wyszlo polaczenie ponizszych propozycji tow. LUPO poprzez dodanie do daciafinal4_237 tla z daciafinal2_159.
"Odbajerzona" tzn miałem na myśli "zde-bajerzona" albo "bez bajerowa" [: - no chyba że miałeś na myśli swoje zboczenie (; to wtedy "obajerzona" (((((:
Ale ogólnie się zgadza, ja też jestem zboczony nt swojej pracy <: - a w dodatku wygląda na to, że osobiście preferują filozofię odwrotną do Twojej: wolę jednak komplikować prosty projekt niż upraszczać skomplikowany. (To rzecz jasna nie krytyka, bo obie drogi są oczywiście równie dobre, mając własne zalety i wady).
Cytat:
mozna by zrobic logo w 2 wersjach
Ja tu widzę 3... (;
1:
Cytat:
jedna na potrzeby www
2:
Cytat:
materialow drukowanych w pelnej gamie kolorow
- tu nie chodzi o gamę, a o samą jakość druku, zawierającą przecież w sobie znacznie więcej niż liczba kolorów...
3:
Cytat:
identyczne, ale bez zadnych dodatkow
- no, gola siatka to jednak lekka przesada; ta pokazana przeze mnie to raczej miała po prostu ilustrować punkt wyjściowy.
Cytat:
innych technikach robienia gadzetow jak np. haftowanie na polarach itp.
Bardzo podoba mi się Twój optymizm (((:
KaS602 napisał/a:
polaczenie ponizszych propozycji
A nie sądzisz, że to będzie jednak za bardzo naćkane?
Wiesz, tu nie chodzi o to żeby się spierać - w końcu wszystkim zależy, żeby efekt końcowy był jak najlepszy i raczej nikt złośliwie nie rzuca kłód pod nogi. Po prostu czasem trzeba przykroić inwencję do bardziej szarej rzeczywistości... (;
Cytat:
To nie optymizm
Miałem na myśli wiarę w powstanie tych gadżetów [:
*
* *
ADAM 12 napisał/a:
A może zebrać w jednym mijscu obok siebie wszystkie prjekty i poddac głosowaniu
No jak już będziemy mieli dopracowane propozycje, to jak najbardziej.
(To jak tam, kol. Lupo, da się trochę zmniejszyć poziom bajerów? (; ).
Cytat:
bo inaczej niektórzy przestaną być właścicielami Drakuli,a loga nie będzie
Spokojnie, poprzednim razem się udało, to i teraz sobie poradzimy...
Cytat:
Inna sprawa to kto się podejmie zrobić gotowe logo i rozprowadzić je po klubowiczach?
Myślę, że Nasz Ukochany Prezes jest idealnym kandydatem na ochotnika (((;
Marka: Opel
Model: Astra
Silnik: 1.6 CDTI
Rocznik: 2016 Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Wrz 2007 Posty: 325 Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-11-03, 17:27
ADAM 12 napisał/a:
Inna sprawa to kto się podejmie zrobić gotowe logo i rozprowadzić je po klubowiczach?
Jak juz bedzie ustalona ostateczna forma logo, wtedy tak jak ostatnio moge rozprowadzic (a raczej porozsylac) je wsrod Klubowiczow To jest akurat najmniejszy problem
Marka: Renault
Model: Thalia
Silnik: 1.4 MPI
Rocznik: 2005
Wysłany: 2008-11-04, 09:05
laisar napisał/a:
To jak tam, kol. Lupo, da się trochę zmniejszyć poziom bajerów?
Sie da ;) Jak bede mial chwile to dzis cos jeszcze podesle.
laisar napisał/a:
Miałem na myśli wiarę w powstanie tych gadżetów [:
Przerabialem to w swoim obecnym klubie wielokrotnie i tez bylo z tym sporo problemow na poczatku, a teraz to bulka z maslem. Stad wiary do tego juz nie potrzebuje. Kwestia decyzji co sie chce i zebrania chetnych.
_________________ Always look on the bright side of your life.
Przerabialem to w swoim obecnym klubie wielokrotnie i tez bylo z tym sporo problemow na poczatku, a teraz to bulka z maslem.
Bo to zależy głównie od liczby zainteresowanych - być może my też faktycznie przekroczyliśmy już masę krytyczną... (w końcu w październiki mieliśmy rekordowy napływ "nowych" - 31 szt!).
Cytat:
Sie da
Dzięki (:
(A czekając na kontra-bajer Lupo, ja sobie zrobię wersję pro-bajer ;))
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum