Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2007-10-18, 12:24 Jak długo czekaliście (czekacie) na odbiór Dacii?
Zamówiłem MCV w połowie lutego br. z dostawą na czerwiec ale już na początku kwietnia pomykałem nowym autem. Czyli, okres oczekiwania od zawarcia umowy do odbioru auta ok. 6 tygodni.
Z tym, że zamówienie zlożyłem przed "dniami otwartymi" i chyba byłem pierwszy w województwie. Kolejnego nowego MCV spotkałem dopiero latem. Prywatnego, a nie takiego co ganiał jako testowy u dilera.
Gdy odbierałem wózek w kwietniu, facet w saloonie opowiadał, że przyjmują zamówienia na wrzesień.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Ja czekałem chyba jakieś 9 dni. A powiem szczerze że gdyby mi ktoś powiedział że nowe auto ma być za pół roku a auto byłoby mi bardzo potrzebne to bym poszukał innej marki.
_________________ LOGAN 1.5 DCI (niestety troszke się poobijał i został sprzedany)
Przejechane 97000km, Only ON BP ULTIMATE.
Pozdrawia Krystian
gram w http://www.speedimspeed.pl
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2007-10-18, 12:42
No dobra, nie pytałem o auto z salonu lub placu (które można dostać od ręki) tylko o auto zamówione wg określonej specyfikacji: silnik, kolor, wyposażenie.
Wózek można kupić i odebrać na drugi dzień jak Ci odpowiada akurat ten, który stoi w salonie (i nie jest już kupiony).
Decyzję podjęłam pod koniec lipca. Obdzwoniłam chyba wszystkich dilerów w całej Polsce i mnie wyśmiali, bo chciałam mieć auto na wczoraj, a oni proponowali najwcześniej listopad. Ale znalazł się jeden taki, który miał trzy różne do wyboru (transport w drodze) i po jakichś dziesięciu dniach wyjechałam z salonu moją śliczną Lolą.
No dobra, nie pytałem o auto z salonu lub placu (które można dostać od ręki) tylko o auto zamówione wg określonej specyfikacji: silnik, kolor, wyposażenie.
Wózek można kupić i odebrać na drugi dzień jak Ci odpowiada akurat ten, który stoi w salonie (i nie jest już kupiony).
No właśnie ja zamówiłem taki jak mi pasował, ale ze nie było takich na stanie to czekałem 9 dni, powiedziałem że jak będzie do tygodnia to kupie a jak nie to dziękuję, a że chyba klientów nie mieli wtedy zbyt wielu to wysłali lawetę i przywieźli mi je :)
_________________ LOGAN 1.5 DCI (niestety troszke się poobijał i został sprzedany)
Pozdrawia Krystian
No właśnie ja zamówiłem taki jak mi pasował, ale ze nie było takich na stanie to czekałem 9 dni, powiedziałem że jak będzie do tygodnia to kupie a jak nie to dziękuję, a że chyba klientów nie mieli wtedy zbyt wielu to wysłali lawetę i przywieźli mi je :)
Ale to znaczy, że były na tym centralnym parkingu w Polsce. Wtedy czas oczekiwania to ok. 2 tygodnie, więc w sumie wymusiłeś ok. tygodnia. Jakby takich nie było to z fabryki w ciągu tygodnia nie przyjedzie...
_________________ Dacia Logan 1.4 MPI 75 KM, wersja Access + poduszka pasażera
2007 - 2012, ok. 86 tys. km
To był naprawdę fajny wóz!
www.psur.pl - moja strona o podróżowaniu po Polsce
Ale to znaczy, że były na tym centralnym parkingu w Polsce. Wtedy czas oczekiwania to ok. 2 tygodnie, więc w sumie wymusiłeś ok. tygodnia. Jakby takich nie było to z fabryki w ciągu tygodnia nie przyjedzie...
No raczej z fabryki na pewno nie dotrze w 2 tygodnie. Ale sytucja była dokładnie taka że autko było gdzieś na jakiejś rozdzielni, dealer zadzwoniłi zamówił w poniedziałęk, w środę dzwoni do mnie że będzie problem bo przejął to inny diler z Wawy i może chce czerwony i gratis dostne elektryke na przód, ja mu na to że chce tamten który zamówiłem, więc powiedział że się postara go odebrać od tamtego dilera. Za natepne 2 dni (w piątek) dzwoni że auto będzie na poniedziałek, no to ja uradowany, a tu w poniedziałek dzwonią że muszę czekać do wtorku bo nie przekazali im jakiś papierów aby spisać umowę między dilerami i auto będzie do odebrania we wtorek. Ale we wtorek już na szczęście było :)
Pozdrawia Krystian
Zamówiłem w maju tego roku, odebrałem w lipcu.
Miałem wymagania więc musiałem czekać prawie 2 miesiące na wyprodukowanie mojego Logana.
W sumie przyszedł tydzień wcześniej niż był umówiony. Ponieważ akurat byłem na wakacjach, z wielkim cierpieniem musiałem wytrzymać tydzień z myślą że moja nowa bryka kurzy się w salonie i czeka... jakoś wytrzymałem.
Marka: logan MCV
Model: Laureate 7 os.
Silnik: 1,5 d
Wysłany: 2007-12-08, 11:29 czas oczekiwania na logana
Witam. Bardzo mi miło dołączyć do szanownego grona forumowiczów. No i od razu zapytam jak długo czekaliście na swój nowy wózek. Ja zaliczke wpłaciłem we wrześniu. Dostałem info, że samochodzik został wyprodukowany 26 listopada - no i teraz czekam ......... czekam i nic mam nadzieje że na święta dojedzie
Ja miałam to szczęście, że kiedy się zdecydowałam na Lolę, właśnie przekraczała granicę. Czekałam ok.10 dni.
Módl się, żeby Twoja nie szła, tylko jechała.
Marka: Renault
Model: Twingo I
Silnik: 1.2
Rocznik: 1997 Pomógł: 6 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 370 Skąd: Celestynów/Warszawa
Wysłany: 2007-12-08, 13:10
Tylko które święta...? Jak dobrze pójdzie, to może na Bożonarodzeniowe, ale biorąc pod uwagę średni okres oczekiwania, to lepiej nastawić się chyba na święta Wielkanocne. Życzę Ci, abyś śmigał jeszcze w tym grudniu! A tak na marginesie, to niestety nie ma szans na wyprzedaż rocznika 2007, bo go już od dawna, jak widać, nie ma...
Marka: logan MCV
Model: Laureate 7 os.
Silnik: 1,5 d
Wysłany: 2007-12-08, 19:54
nie no chodziło mi o świeta Bożonarodzeniowe jeśli już została wyprodukowana (26 listopad) to chyba tylko (lub aż ) czas przywiezienia tego do Polski. Z Rumuni przecież nie tak daleko
Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1,5 dCi 85 KM
Wysłany: 2007-12-08, 21:03
Ja swojego zamówiłem 10 października 2007 roku. Od dealera otrzymałem info, iż samochodzik został wyprodukowany 26 listopada i jest już na składzie w Polsce. W poniedziałek 10 grudnia mam zadzwonić i umówić się co do rejestracji i odbioru - ma być gotowy na środę, czyli 12 grudnia.
Mam pytanko - gdzie odbierasz swój samochodzik?
_________________ Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi dla Waszych MCV-ek!
Blake Dacia Logan MCV 1.5 dCi 85 KM v. 5 osob. Laurete, Szary Comete.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum