Pytanie dotyczy konkretnie dywaników, kupionych w AutoVip. Ze zdjęcia zamieszczonego powyżej wynika, że są to te samo co w sklepie Rezaw-Plast'u.
Chciałem je zakupić do MCVki 7 osobowej, ale nie jestem pewien jak się układają na zaczepie od 3-go rzędu siedzeń. Przydało by się jakieś info, ew. foto od użytkowników tej wersji z dywanikami w bagażniku - z góry wielkie dzięki.
Pytanie dotyczy konkretnie dywaników, kupionych w AutoVip. Ze zdjęcia zamieszczonego powyżej wynika, że są to te samo co w sklepie Rezaw-Plast'u.
Chciałem je zakupić do MCVki 7 osobowej, ale nie jestem pewien jak się układają na zaczepie od 3-go rzędu siedzeń. Przydało by się jakieś info, ew. foto od użytkowników tej wersji z dywanikami w bagażniku - z góry wielkie dzięki.
BTW, za chlapacze na razie dziękuję...
wybrzuszenia są ale reszta ok
_________________ Od 23-11-2007 do 29-10-2009r. przejechane 162 939 kilometrów.
BTW, za chlapacze na razie dziękuję...
Ja mam taki bagażnik (z Rezaw-Plastu). Fotek teraz nie mam, ale może przy okazji coś popstrykam.
Trzeba bało zrobić dwi dziur na tykne zaczepy kanapy trzeciego rzędu, i naciąć na brzegu w dwoich miejscach na przednie zaczepy trzeciego rzędu.
Ja mam taki bagażnik (z Rezaw-Plastu). Fotek teraz nie mam, ale może przy okazji coś popstrykam.
Trzeba bało zrobić dwi dziur na tykne zaczepy kanapy trzeciego rzędu, i naciąć na brzegu w dwoich miejscach na przednie zaczepy trzeciego rzędu.
I leży jak ulał.
Już fotki nie potrzebne...
Wczoraj załozyłem dywaniki z Rezerw-Plastu. Do bagażnika pasuje nawet bez wycinania dziur, co najwyżej lekko się marszczy na mocowaniu foteli 3-go rzędu. Ale stwierdziłem, że nie ma co wycinać, bo przestanie spełniać swoją funkcję (jak by coś na nim się polało). Co do małego dywanika, dołączonego do zestawu, jest on zrobiony pod wersję 5-osobową. W mojej 7ce są schowki na butelki, które kolidują z tym dywanikiem.
W tym przypadku nożyczki będą nieodzowne ...
Jeżeli nie wyciąłeś dziur pod (tylne) zamocowanie trzeciego rzęu, to jak tenj trzeci rząd jest zamocowany? Tylko leży na dywaniku, i nie jest "zatrzaśnięty"? Ja bym tak nie jeździł.
A pod nogi trzeciego rzędu to dokupiłem inny (większy niż ten w komplecie) dywanik uniwerslany gumowy, i powycinąłem jak trzeba.
Panowie jako zakupiłem MCV do pracy to poszedłem do Praktikera kupiłem najtańszą wykładzinę i zrobiłem dywaniki do bagażnika. Zobaczymy jak się spiszą.
pytanie do dmas'a - widzę, że masz MCV'kę 7 osobową - jak spisuje sie dywanik do bagażnika (ten, który pokazałeś na zdjęciu)? Głównie chodzi mi o to czy jakoś strasznie nie przeszkadza mocowanie od 3 - go rzędu foteli.
niestety nie moglem odpisac na czas, przepraszam. Teraz juz pro forma: dywanik jest naciety pod mocowania 3go rzedu i wszystko gra.
Witam zamierzam zakupic dywaniki do bagaznika na allegro znalazlem cos takiego http://www.allegro.pl/ite..._mcv_kombi.html co o nich sadzicie??? czekam na opinie bo pilnie potrzebuje
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Pamiętaj, że są to dywaniki do 5 os, więc musisz wyjąć trzeci rząd. Mały dywanik może ci robić jako wycieraczka pod nogi dla trzeciego rzędu. Jak chcesz tylko za trzeci rząd to musisz pytać, bo żaden z tych dwóch ci nie będzie pasował.
Ja mam takie i są OK z jednym wyjątkiem. Jak ten mały za siedzenia drugiego rzędu trzyma się dobrze, to ten duży zamiast trzeciego rzędu trochę lata przy ruszaniu lub hamowaniu jak w nim coś jest. Po prostu muszę podkleić rzepy od spodu i będzie już wszystko grać. Na początku miałem grubą folię budowlaną na spodzie wywiniętą na boki po około 15cm, którą czasami podkładam pod te dywaniki jak wiozę np: kosiarkę, czy coś co się kruszy, bo lubi się wysypać, a potem jest to ciężko odkurzyć.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 1105 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2008-10-08, 14:58
Mam dokładnie ten dywanik od tego sprzedawcy, tak jak Marek pisał jest do wersji 5 os. i nie ma wycięć ani wybrzuszeń na punkty mocowania trzeciego rzędu siedzeń, jest wykonany z miękkiego plastiku z matą na środku wykonaną z miękkiej gumy (nałożonej na plastik), dobrze spasowany do bagażnika i mi się nie przesuwa,jak dla mnie jest OK.
też właśnie dzisiaj dostałem takowy do mojej MCV. Ta duża część pasuje praktycznie idealnie, ale ta mniejsza leży bo leży - niezbyt estetycznie - ale generalnie powiem, że warto to mieć.
A co do fragmentu o własnościach antypoślizgowych to jest naprawdę OK - nic nie ma prawa się przesunąc
_________________ Dacia LOGAN MCV - AD 2008 , 1,5 dCi
No i pięknie to wygląda, też muszę wreszcie go kupić, bo mnie wnerwia, jak coś mam w bagażniku niewielkiego, to wszystko wpada podczas jazdy do tej dziury międz oparciem a płytą bagażnika. Wogóle bez tego dywanika w bagażniku, to aż wstyd przed kimś otwierać bagażnik bo te dziursko zaraz wpada w oko, widać tam kable jak idą mocowanie siedzenia. Ochyda, wykończenie, poniżej zera. A ten dywanik pięknie to maskuje widzę.
Piotrpek, mam taki sam dywanik, ale przód bagaznika wyłożyłem srebrną karimatą /auto szara perła/, masz niebieski kolor, dobierz niebieską karimatę - super, nie straszy cię goła blacha i tył oparcia, umocuj na śrubach które tam wystają,
Z tą dziurą za tylnymi siedzeniami możecie sobie poradzić wycinając pod dywanik np: sklejkę lub płytę pilśniową odmierzając od dywanika. Jest OK. Były już zdjęcia i opis na forum.
muszę wreszcie go kupić, bo mnie wnerwia, jak coś mam w bagażniku niewielkiego, to wszystko wpada podczas jazdy do tej dziury między oparciem a płytą bagażnika.
wiec dlatego mu to przypominam bo sam dywanik mu może dużo nie pomóc bo może się wyginać i w ostateczności i tak będzie wypadać.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 1105 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2008-11-19, 22:06
tomaszgebala napisał/a:
... więc go reklamuj u sprzedawcy
Szczerze, nie chce mi się i nie mam ochoty się z kimś użerac, poza tą wstawką antypoślizgową która zresztą nie jest mi niezbędna, dalej spełnia zadanie ochrony tapicerki.
A a ten post był postem tylko i wyłącznie informacyjnym dla innych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum