Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-12-07, 18:26
Mariusz napisał/a:
jackthenight napisał/a:
Mariusz napisał/a:
Cześć jackthenight!!! Gdzie kupowałeś swój samochód?
U Przyguckich w Łodzi kupowałem.
Wynegocjowałeś coś ekstra przy zakupie swojej Daćki?Bo mnie w Jaszpolu niechętnie coś chcieli dać
Tak, dali mi : alarm, dywaniki gumowe :), upust 1000 zł oraz zamontowali za darmo przez przypadek blokadę skrzyni biegów (miała być płatna ale nie wystawili rachunku :) chyba zapomnieli o niej)
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1500 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2008-12-07, 18:33
jackthenight napisał/a:
Mariusz napisał/a:
jackthenight napisał/a:
Mariusz napisał/a:
Cześć jackthenight!!! Gdzie kupowałeś swój samochód?
U Przyguckich w Łodzi kupowałem.
Wynegocjowałeś coś ekstra przy zakupie swojej Daćki?Bo mnie w Jaszpolu niechętnie coś chcieli dać
Tak, dali mi : alarm, dywaniki gumowe :), upust 1000 zł oraz zamontowali za darmo przez przypadek blokadę skrzyni biegów (miała być płatna ale nie wystawili rachunku :) chyba zapomnieli o niej)
No to super bo w Jaszpolu coś wynegocjować to cud
Powiedz mi jeszcze gwaranję na perforacje nadwozia masz na jaki okres?
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-12-09, 21:27
Fromage napisał/a:
Hahaha... hahahahaha odbieram auto w piątek, trochę się pzedłużyło ale się doczekałem
Acha, Jackthenight, dobry z ciebie negocjator ale rozumiem, że dywaniki były dołączone a tysiąc zł. upustu to jedna albo 2 raty gratis??
Potraktuj to jako pytanie a nie jako uszczypliwość bo naprawdę dziwi mnie, że dali ci w sumie dodatków i rabat w sumie gdzieś na 2,5 tys. zł.
Fromage jesteś uszczypliwy.
Może dlatego takich gratisów dostałem bo jako pierwszy z Łodzi zamówiłem u nich to auto.
I dali tak jak napisałem, czyli :
1. alarm
2. dywaniki gumowe- wcale nie były dołączone - bo ich nie ma w standardzie
3. 1000 zł upustu gotówkowego
4. blokadę skrzyni biegów - miała być płatna, ale jednak otrzymałem gratis
Także wież czy nie, ale tak było. Dlatego zachwalam sprzedawcę od Przyguckich
Pana Marcina Tomalczyka, bo jest naprawdę gość z którym można coś załatwić.
Ostatnio zmieniony przez jackthenight 2008-12-09, 21:54, w całości zmieniany 4 razy
Wysłany: 2008-12-09, 21:32
Mariusz napisał/a:
Powiedz mi jeszcze gwaranję na perforacje nadwozia masz na jaki okres?
To chyba nie zależy od dealera, chyba na perforacje blachy jest 5 lub 6 lat.
Ale perforacja to inaczej dziura na wylot, także te 5 czy 6 lat to wcale nie jest tak dużo.
Wysłany: 2008-12-09, 21:51
Słuchaj do tej pory jeździłem Matizem a teraz Dacią.Samochód super .Nie żałuję zakupu.Chociaż powiem Ci jak zobaczyłem niedawno nową Thalię to pierwsza myśl czy nie zamienić Sandero na nową Thalię,ale ona jest dużo mniejsza w środku więc Sandero górą
Wysłany: 2008-12-09, 21:57
Mariusz napisał/a:
Słuchaj do tej pory jeździłem Matizem a teraz Dacią.Samochód super .Nie żałuję zakupu.Chociaż powiem Ci jak zobaczyłem niedawno nową Thalię to pierwsza myśl czy nie zamienić Sandero na nową Thalię,ale ona jest dużo mniejsza w środku więc Sandero górą
Wiem, też mi przeszły takie myśli jak zobaczyłem nową Thalię. Super auto.
Dużo lepiej wykonany, wszystkie funkcje jak domykanie szyb, wskaźnik niezapiętych pasów, i inne działają jak powinny. Wiadomo ma znaczek Renault a nie Dacia i dlatego jest lepiej wykonany, ocynk itp.
Oczywiście nie żałuję że kupiłem Sandero. W żadnym wypadku. To auto mnie w pełni zadowala i jest bardzo szczęśliwy z jego posiada. Nawet chyba się już w Sandero zakochałem.
Ale fakt Thalia za 40 tyś. to już niezłe autko.
Aha, ja kiedyś jeździłem UNO, to jak maluch a mercedes to Sandero. :)
Wysłany: 2008-12-09, 22:05
No właśnie ocynk!Tego brakuje w naszych rakietach!!!Chociaż samochód jest dobrze zabezpieczony przed korozją nic nie potrzeba w nim robić.
Pozdrawiam!!!!
Hahaha... hahahahaha odbieram auto w piątek, trochę się pzedłużyło ale się doczekałem
Acha, Jackthenight, dobry z ciebie negocjator ale rozumiem, że dywaniki były dołączone a tysiąc zł. upustu to jedna albo 2 raty gratis??
Potraktuj to jako pytanie a nie jako uszczypliwość bo naprawdę dziwi mnie, że dali ci w sumie dodatków i rabat w sumie gdzieś na 2,5 tys. zł.
Może dlatego takich gratisów dostałem bo jako pierwszy z Łodzi zamówiłem u nich to auto.
1. alarm
Brałeś auto za gotówkę czy kredyt (wiem, że mało grzeczne ale poważne pytanie). A to, że brałeś auto jako jeden z pierwszych w tym momencie wiele tłumaczy.
Acha i pytanie z innej baczki... Sandero ma nadkola takie typowe plastikowe? Bo jak ostatnio oglądałem "swoje" to nie zwróciłem uwagi a dziś widziałem na ulicy i aż z ciekawości sprawdziłem - nie ma... :(
_________________ "I not only think that we will tamper with Mother Nature, I think Mother want's us to"
Wysłany: 2008-12-09, 22:18
Fromage napisał/a:
jackthenight napisał/a:
Fromage napisał/a:
1. alarm
Brałeś auto za gotówkę czy kredyt (wiem, że mało grzeczne ale poważne pytanie). A to, że brałeś auto jako jeden z pierwszych w tym momencie wiele tłumaczy.
Acha i pytanie z innej baczki... Sandero ma nadkola takie typowe plastikowe? Bo jak ostatnio oglądałem "swoje" to nie zwróciłem uwagi a dziś widziałem na ulicy i aż z ciekawości sprawdziłem - nie ma... :(
Tak mało grzeczne pytanie i odpowiem w ten sposób : Z kredytów nie korzystam, bo za dużo się na nich traci.
Z przodu mam nadkola plastykowe, a z tyłu takie nietypowe połówki na tył wnęki koła.
Z tyłu od amortyzatora do chlapacza mam osłonę plastykową - takie mini nadkole.
A z przodu mam pełne nadkole - chyba - ale tak kojarzę. Pstryknę zdjęcia to jutro wstawię bo przodu nie pamiętam.
Aha, chlapacze na przód i tył już musiałem niestety kupić :)
Koszt niewielki bo 50 zł za przód i 50 zł za tył, a efekt niezły i zawsze lepiej z chlapaczami.
Tak mało grzeczne pytanie i odpowiem w ten sposób : Z kredytów nie korzystam, bo za dużo się na nich traci.
Z przodu mam nadkola plastykowe, a z tyłu takie nietypowe połówki na tył wnęki koła.
Z tyłu od amortyzatora do chlapacza mam osłonę plastykową - takie mini nadkole.
A z przodu mam pełne nadkole - chyba - ale tak kojarzę. Pstryknę zdjęcia to jutro wstawię bo przodu nie pamiętam.
Aha, chlapacze na przód i tył już musiałem niestety kupić :)
Koszt niewielki bo 50 zł za przód i 50 zł za tył, a efekt niezły i zawsze lepiej z chlapaczami.
1. Co do kredytu to bez przesady (np. +12% przez 3 lata chyba nie jest wygórowaną marżą) i innej "straty" nie widzę (ew. patrz pkt 3)
2.Chlapacze fajna rzecz
3.Ciekawe czy biorąc auto za gotówkę jest możliwa większa negocjacja ceny itp.
_________________ "I not only think that we will tamper with Mother Nature, I think Mother want's us to"
Witam, czytam tak o tych chlapaczach, gratisach, kredytach, powiem tak: W moim aucie nadkola sa plastikowe na przodzie i z tylu, zastanawiam sie wlasnie jeszcze nad chlapaczami, tylko nie wiem czy da sie je zamontowac na ten zestaw SUV.
Co do gratisow to dostalem radio mp3 pionieer i glosniki, centralny na pilota, elektryczne szyby przod i dywaniki gumowe, no i zimowki za 600zl z montazem.
Autko jest w kredycie, ale 50% wplaty wlasnej, no i w sumie na 3 lata przeplace 5tys. to chyba nie az tak zle z tymi kredytami nie?
Witam, czytam tak o tych chlapaczach, gratisach, kredytach, powiem tak: W moim aucie nadkola sa plastikowe na przodzie i z tylu, zastanawiam sie wlasnie jeszcze nad chlapaczami, tylko nie wiem czy da sie je zamontowac na ten zestaw SUV.
Co do gratisow to dostalem radio mp3 pionieer i glosniki, centralny na pilota, elektryczne szyby przod i dywaniki gumowe, no i zimowki za 600zl z montazem.
Autko jest w kredycie, ale 50% wplaty wlasnej, no i w sumie na 3 lata przeplace 5tys. to chyba nie az tak zle z tymi kredytami nie?
No to jest nas dwóch :)
Klienci biorący na kredyt dostają więcej w gratisie!
No właśnie nie jestem do końca przekonany. U mnie dealer szedł w zaparte, dostałem dywaniki (a raczej dają ja każdemu) i 1000 upustu. Jackthenight dostał więcej płacąc gotówką. A jakie są Twoje efekty negocjacji?
No i się doczekałem - 3 dni temu odebrałem i powiem, że dopiero teraz jest w 100% pewny słuszności zakupu - auto jest świetne - ciche, zawieszenie ekstra zestawione, naprawdę jeżdzi dobrze, no i... się zakochałem, narzeczona zazdrosna ale co tam, przejdzie jej
Wysłany: 2008-12-18, 11:47
Fromage napisał/a:
No i się doczekałem - 3 dni temu odebrałem i powiem, że dopiero teraz jest w 100% pewny słuszności zakupu - auto jest świetne - ciche, zawieszenie ekstra zestawione, naprawdę jeżdzi dobrze, no i... się zakochałem, narzeczona zazdrosna ale co tam, przejdzie jej
Wysłany: 2008-12-18, 11:48
Fromage napisał/a:
Rumuńska gwiazda na pierwszym miejscu a narzeczona na drugim!!!!
A tak pozatym gratulacje!!!!
Wysłany: 2008-12-18, 11:48
jackthenight napisał/a:
Fromage napisał/a:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum