Wysłany: 2008-10-27, 12:22 Wentylacja steruje oświetleniem - mała awaria
Ostatnio po włączeniu świateł nie zawsze zapala się podświetlenie pokręteł od wentylacji. Jeśli się nie zapali, to trzeba przekręcić wentylację z 0 na 1 i wtedy się zapali. Przy czym każdorazowa zmiana prędkości nawiewu kończy się wówczas wyraźnym przygaszeniem i powtórnym zapaleniem tego podświetlenia. Miał ktoś może coś podobnego? Umówiłem się już do serwisu w tym tygodniu.
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-10-27, 12:27 Re: Wentylacja steruje oświetleniem - mała awaria
psur napisał/a:
Ostatnio po włączeniu świateł nie zawsze zapala się podświetlenie pokręteł od wentylacji. Jeśli się nie zapali, to trzeba przekręcić wentylację z 0 na 1 i wtedy się zapali. Przy czym każdorazowa zmiana prędkości nawiewu kończy się wówczas wyraźnym przygaszeniem i powtórnym zapaleniem tego podświetlenia. Miał ktoś może coś podobnego? Umówiłem się już do serwisu w tym tygodniu.
Najprawdopodobniej jakaś wtyczka się wysunęła od podświetlenia regulacji wentylacji, albo przetarł się jakiś kabelek znajdujący się w pobliżu pokrętła.
Serwis powinien ci to zrobić w miarę szybko. Chociaż znając fachowców z ASO rożnie to bywa.
W każdym bądź razie usterka jest banalna i jak spartolą ci to w ASO to już więcej ich nie odwiedzaj.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 1105 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2009-01-05, 15:03
psur napisał/a:
Mam pytanko i coś się wyjaśniło ? Mnie przy tych mrozach to samo zaczęło robić.
Mam pytanko i coś się wyjaśniło ? Mnie przy tych mrozach to samo zaczęło robić.
Tak - żarówka była do wymiany. Robocizna w ramach gwarancji, zapłaciłem jedynie za żarówkę ok. 1-3 zł - nie pamiętam dokładnie. Po wymianie działa idealnie.
_________________ Dacia Logan 1.4 MPI 75 KM, wersja Access + poduszka pasażera
2007 - 2012, ok. 86 tys. km
To był naprawdę fajny wóz!
www.psur.pl - moja strona o podróżowaniu po Polsce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum